DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo elbújt a monacói fiaskó után

Csapata egy biztos győzelmet vett ki a kezéből, az ausztrál F1-es pedig úgy érezte, mindenkinek jobb, ha a díjátadó után nem tér vissza a garázsba – Ricciardo elmesélte, mi történt a monacói leintést követően.

A szezon egyik legnagyobb drámáját a Monacói Nagydíj hozta, ahol saját csapata, a Red Bull énekelte ki a sajtot Daniel Ricciardo szájából: az ausztrál úton volt első monacói győzelme felé, ám tévedések egész sorozata oda vezetett, hogy amikor utolsó kerékcseréjére érkezett a bokszba, nem várták ott az abroncsai. A motorsport.com-nak nyilatkozó, rendszerint állandóan mosolygó ausztrál elárulta, hogy amúgy „sennásan” a díjátadó és a kötelező sajtótájékoztatók után a lakásába vonult ahelyett, hogy a csapatával találkozott volna:

„Tulajdonképpen a verseny után egyedül Helmuttal találkoztam, várt rám, nyilván azért, hogy bocsánatot kérjen. Aztán egyenesen a lakásomba mentem, bár ez nem az én stílusom, de úgy éreztem, hogy most senkinek nem tesz jót, ha a közelemben van, ezért úgy voltam vele, hogy hadd legyek most a saját szférámban inkább” – mondta az ausztrál, majd így folytatta:

„A verseny után hétfőn beszéltem először Christian Hornerrel. Felhívott, egyértelműen azért, hogy elnézést kérjen. Beletelt néhány napba, amíg túljutottunk a dolgon, de nem szidtam őt, vagy ilyesmi” – mondta Ricciardo, majd így zárta a verseny összegzését:

Tudom, hogy mindenkinek megszakadt a szíve. Ez egyszerűen egy szar helyzet volt.



ricciardo-monaco16

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: