DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A szakértők szerint ő a Formula-1 legjobbja

Sokat látott újságírókkal szavaztatták meg az F1 top öt versenyzőjét. Két pilóta emelkedett ki, Raikkönent meg sem említette senki, ellenben Perezzel vagy Sainzzal.

A spanyol AS lap szerkesztőinek fejéből pattant ki az ötlet: kit tartanak az F1 legjobbjainak azok, akik igazán benne vannak a sportág mindennapi történéseiben, és megélnek abból, hogy erről írnak? Hét országból (Egyesült Királyság, Németország, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Argentína és Brazília) kértek fel kilenc elismert szakújságírót, rangsorolják az általuk öt legjobbnak tartott pilótát. A résztvevőkről sokat elmond, hogy a legkevésbé tapasztalt 14 éve van a Formula-1-ben, de van olyan is, aki 40 éve.

Az eredmény talán van, akit meglep, főleg annak tükrében, mennyire egyöntetű: bár évek óta nem kapott versenyképes autót, Fernando Alonsót csak egy szakértő nem rangsorolta az első helyre – szerinte Lewis Hamilton a mezőny legjobbja. Egy másik Alonsót és Hamiltont holtversenyben rakta az élre.



A háromszoros világbajnokot egyértelműen második legjobbnak tartják, igaz, Daniel Ricciardo egy szavazónál megelőzte őt, egy másiknál pedig Alonsót. Sebastian Vettelt a többség a harmadik vagy negyedik pozícióba tette.

És hol van a világbajnoki aspiráns Nico Rosberg, Max Verstappen, vagy Kimi Raikkönen? Rosberget egyetlen szerző írta a harmadik helyre, Verstappen csupán két helyen fért be a legjobb ötbe, Raikkönent pedig már senki sem sorolja az élmezőnybe. Sainz és Perez többször feltűntek, utóbbi egy harmadik helyet is kapott.

A listákat érdemes alaposan átböngészni, itt érhetők el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: