DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve kivágta volna Kvjatot

A szókimondó F1-es világbajnok sosem volt kíméletes: nem igazán érti, miért maradhatott Danyiil Kvjat a „nyugdíjaztató csapat” Toro Rossónál, az eredményei alapján biztosan nem.

A Toro Rosso az USA Nagydíj versenyhétvégéjén jelentette be, hogy jövőre is Carlos Sainz és Danyiil Kvjat párosával állnak rajthoz. Többen arra számítottak, hogy az orosz helyett a Red Bull-utánpótlásprogram következő növendéke, Pierre Gasly kap lehetőséget. Az 1997-es világbajnokot, Jacques Villeneuve-öt őszintén meglepte a döntés.

„Meglepő, mert az eredményei nem amellett szólnak, hogy maradása lenne az F1-ben” – idézi a motorsport.com Villeneuve-öt. Amióta a Spanyol Nagydíj óta újra a Toro Rossónál versenyez, Kvjat 4 pontot gyűjtött, míg csapattársa, Sainz 34-et. „Talán a munkamódszerében látnak valami ígéretest, ez a tippem.”



„Egy kicsit sem fejlődött azóta, hogy visszakerült a Toro Rossóhoz. Folyamatosan kikap Sainztól, nem azon a szinten van. Ráadásul a Toro Rosso nem az a csapat, amelynek szokása megtartani a versenyzőit. Kell lenni valami okának, hogy úgy érzik, ez jó nekik. Talán szuper munkát végez, segíti az autó fejlesztését. Kívülről ezt nem lehet megmondani” – fejtegette a kanadai.

Jacques Villeneuve abban viszont biztos, Sainz és Kvjat feleslegesen reménykednek benne, hogy az előrelátható jövőben lehetőséget kapnak a nagycsapatnál: „Kizárt. A Red Bull elégedett a két versenyzőjével, kettő sztárjuk van. Úgy tűnik, a Toro Rosso nyugdíjaztató csapattá válik…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: