DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Tényleg 100 %-os szezonja lesz Rosbergnek?

Lewis Hamilton tette fel a címben szereplő kérdést, utalva arra, hogy vele ellentétben a csapattársnak még nem volt idén komoly műszaki hibája. A világbajnok elhintette, nem biztos, hogy ez így is marad.

Három versennyel a szezon vége előtt Lewis Hamilton 26 ponttal üldözi Nico Rosberget a világbajnokságban. Ha a brit az összes hátralevő versenyt megnyeri, két második és egy harmadik hellyel a német még úgy is világbajnok lehet. A Mercedes idei teljesítményét figyelembe véve minden esélye megvan a szóban forgó pozíciókra: Hamiltonnak komoly esélyt az adhatna, ha egy műszaki meghibásodás Rosberget érné utol.

„Nála eddig 100 %-os volt a megbízhatóság. Gyakran vannak olyan szezonok, amikor egy autó 100 %-ban megbízható. De vajon ez fog történni Nicóval idén? Csak az idő tudja megmondani. Én nem számíthatok rá, a sajátomra kell koncentrálnom, és bíznom abban, hogy erre az utolsó három versenyre én is 100 %-os leszek, ami valódi felüdülés lenne” – idézi az ESPN Lewis Hamiltont.



A britet kétszer időmérő edzésen, egyszer pedig a futamon állította meg motorhiba, számos kisebb problémával kiegészülve, mint például a rossz motorkonfiguráció Bakuban, vagy a kuplungból fakadó elrontott rajtok. Ami azonban azt illeti, 100 %-os megbízhatóságról Nico Rosberg esetében is túlzás beszélni, a bakui probléma nála is jelentkezett, a csapat elmondása szerint több győzelme esetén úgy ért célba, hogy autója közel került a meghibásodáshoz, Monacóban szenvedett az W07 vezethetőségével, neki is voltak kuplunggondjai, és ne feledjük a silverstone-i váltóhibát, amely miatt egy helyet veszített, miután a csapat tiltott utasításokat közölt vele a rádión. Persze tény, hogy ezek a problémák kevésbé voltak súlyosak, mint Hamiltonéi, és összehasonlítatlanul kevesebb pontot vesztett miattuk.

„Megpróbálok továbbra is pozitívan hozzáállni fejben, hiszen még mindig lehet számos pontot szerezni, még bármi elképzelhető. Az a pillanat, mikor feladod, az a pillanat, mikor vesztettél. Az életem folyamán még sosem adtam fel, és most sem tervezek ilyet tenni” – ígérte meg Hamilton, hogy küzdeni fog a hátralevő versenyek során. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: