DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Megint elszúrtunk egy hétvégét

Kimi Raikkönent hiába bombázták a „mi lett volna ha?” jellegű kérdésekkel az USA Nagydíj után, a finn ugyanis igen nehezen tudott elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy a Ferrari elrontotta a futamát.

Raikkönen a 4. helyen haladt a verseny második feléhez érkezve, és még egy rövidebb etap várt volna rá a lágy gumiszetten, mivel a csapat a többséggel ellentétben három kerékcserés taktikára állította őt. Végül a finn ezt már nem teljesíthette, utolsó bokszkiállása után ugyanis azonnal a fülére szóltak, hogy valami félresikerült a jobb hátsó kerék felhelyezésénél, így a bokszutcából kihajtva megállt, majd jobb ötlet híján visszagördült és feladta a versenyt.

raikkonen-ferrari



„Valami gond volt a bokszkiállásnál, és a kereket nem rögzítették 100%-osan. Az autó egész jól működött, kivéve a második gumiszetten, aminek nem volt meg az a tapadása, amit vártam volna. De végül ez nem számít, hiszen be sem fejeztük a versenyt, szóval ez egy újabb olyan hétvége volt, amelyen elfogadható tempót mutattunk, de a végeredmény mégsem úgy alakult, ahogy szerettük volna” - nyilatkozta Raikkönen a kiesését követően, majd egy kicsit az ominózus esetről is beszélt:

„A kerékanya a helyén volt, de éreztem, hogy valami nem jó, és rögtön le is lassítottam, mivel szikrákat láttam a tükörben. De egyelőre nem tudom, hogy mi az oka a hibának, ennek még utána kell járnunk.”

A Max Verstappen kiesése által okozott virtuális biztonsági autó során többen is a bokszba hajtottak, akik még adósak voltak egy kiállással, de a nem sokkal korábban szuperlágy gumikra váltó Raikkönennel ezt nem tette meg a Ferrari. A Sky Sports riportere azonban már hiába kérdezte meg, hogy szerinte jobban jártak-e volna, ha a Mercedesekkel együtt cserélnek kereket, a finnt ugyanis ez már nem érdekli.

„Ez már sohasem tudjuk meg, és egyébként sem változtatott volna semmit, hiszen nem fejeztük be a versenyt” - mondta unott hangon Raikkönen. Persze ha más időpontban állnak ki, akkor a talán a kerékcsere is máshogyan zajlik, és nem következik be a hiba, de abban igaza van a világbajnoknak, hogy ez bizony már örök rejtély marad...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: