DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bejelentette 2017-es felállását a Toro Rosso

Kevesebb, mint egy órával a harmadik edzés előtt a csapat közleményben nevezte meg jövő évi F1-es versenyzőit: Carlos Sainz maradása már régóta biztos volt, most az is eldőlt, ki lesz a társa.

Nem sokkal azt követően, hogy a héten felmerült, hogy Danyiil Kvjatra több istálló is szeretne lecsapni, a Toro Rosso az F1-es USA Nagydíj szombati napján megerősítette: az orosz 2017-ben is az ő színeikben fog versenyezni. A csapat sajtóközleményben üzent a pilótáik iránt érdeklődő alakulatoknak: „el a kezekkel, nálunk maradnak!”. Carlos Sainz helye már egyébként hónapokkal ezelőtt biztossá vált, az orosz alatt azonban folyamatosan ingott az ülés: Kvjat a szezon közben került vissza az energiaitalosok második számú csapatához, s a legutóbbi versenyekig ez érezhetően rá is nyomta a bélyegét a teljesítményére. Úgy tűnik azonban, hogy új lendületet kapott a fiatal pilóta, aki így nyilatkozott a szerződéshosszabbítás kapcsán:

sainz-kvjat-2016-dppi



„Nagyszerű hírek, köszönettel tartozom a Red Bullnak, Dr. Markónak és az egész csapatnak a támogatásukért és a belém vetett hitükért, amelyet azóta kaptam tőlük, hogy az év korábbi részében visszatértem hozzájuk. Örülök, hogy velük maradhatok, mert olyanok számomra, mint egy család. Már alig várom, hogy folytathassuk a kemény munkát 2017-ben is, és még nagyobb célokért küzdhessünk. Mindig is 200 százalékot fogok nyújtani és a lehető legkeményebben fogom nyomni, ez biztos. Boldog vagyok!”

Sainz és a csapatfőnök Franz Tost is azt emelte ki Kvjat maradása kapcsán, hogy egy olyan, sok változást hozó szezonban, mint amilyen a 2017-es lesz, kulcsfontosságú lehet az alakulat számára, hogy változatlan felállásban vágnak neki a küzdelmeknek. Tostot egyébként valóban az utóbbi futamokon nyújtott teljesítménye győzte meg az orosz kapcsán: „Egyértelmű, hogy visszanyerte a korábbi formáját. Mindig mondtam neki, hogy az ő kezében van a jövője nálunk, és sikerült megugrania az elvárt szintet és olyan produkciót nyújtania, amivel kiérdemelt egy jövő évi ülést.”

Kvjat maradása után természetesen az egyik legfőbb kérdés, hogy mi lesz az orosz helyére fő esélyesnek tartott Pierre Gasly sorsa. A Red Bull által patronált tehetség sokáig vezette a GP2-es összetettet, a szezonzáró előtt azonban már Giovinazzi áll a tabella élén – bár korábban azt mondták, Gasly jövője nem függ a bajnoki címtől, elképzelhető, hogy a hanyatló formája miatt döntöttek úgy az illetékesek, hogy inkább Kvjatnak szavaznak újra bizalmat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: