DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel szerint nem lehet nagy lemaradásról beszélni

Mentegette csapata szereplését a négyszeres világbajnok, aki szerint a Ferrari kétségkívül szinten van a Red Bull-lal, és a Mercedes sincs messze – másfél tizedmásodpercet emleget.

A Ferrari nem hozza azt a teljesítményt, melyet elvárt magától 2016-ot megelőzően. A Mercedes helyett a Red Bull-lal küzdenek, lemaradásuk azonban az energiaitalos csapathoz képest is két futamgyőzelemmel felérő 50 pontra nőtt. Sebastian Vettel szerint ami azonban igazán számít, az az első helyhez mért lemaradás – ez pedig nem olyan vészes, mint azt sokan gondolják.

„Ha a Mercedeshez viszonyított különbséget nézzük, az egészen stabil maradt. Néhányszor kicsit közelebb, néhányszor kicsit távolabb kerültünk. Nem túlzás azt állítani, hogy időmérőn még nagy a különbség, de a versenyeken zsugorodik valamennyire, habár továbbra is ott van. A szezon kezdetén egyértelműen a második legjobb csapat voltunk, most azonban, az év végén, itt és ott kicsit visszacsúsztunk tempó tekintetében. De azt hiszem, továbbra is elég szoros a helyzet” – értékelte a Ferrari teljesítményét az Autosport által idézett Vettel.



„Azt viszont nem helyénvaló mondani, hogy óriási a lemaradásunk, másfél tized ugyanis nem sok. Egyértelműen azonos szinten vagyunk a Red Bull-lal, és a célunk a második hely visszaszerzése lesz” – nevezte meg a Ferrari célját az utolsó négy versenyre, ami első hallásra kicsit nagyravágyónak tűnik. A csapatnak arra lenne szüksége, hogy folyamatosan a Red Bull előtt végezzen, márpedig erre az utolsó kilenc nagydíjon csak egyszer volt példa.

Vettel kitart amellett, hogy a csapat, melynek műszaki struktúrája annak első embere, James Allison technikai igazgató távozása után fontos átalakuláson esett át, helyes irányba halad:

„Nagy elvárásokkal vágtunk neki az évnek, de fel kellett ismernünk, nem tudjuk elérni, amit kijelöltünk magunknak. Vitathatatlan, hogy sok verseny nem alakult terv szerint, de azt hiszem, csapatként sosem veszítettük el a koncentrációnkat. Így habár sok minden történt, amit az emberek balszerencsének hívnak, azt hiszem, tartottuk magunkat a kijelölt úthoz, és helyesen tettük. Továbbra is a megfelelő irányba tartunk. Néha azt kívánod, hogy jöjjenek az eredmények, és erősítsék meg ezt. Néha jönnek is, néha nem jönnek. A legfontosabb azonban az, hogy hiszek benne, jönni fognak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: