DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Az csak jó, ha rólam pletykálnak

Max Verstappen beszélt arról, mit jelent számára az idei év, és milyen változásokat tapasztalt mióta a Red Bullnál versenyez. Szerinte ha valaki beszédtéma a paddockban, az mindig jót jelent.

A fiatal hollandot valóban nagy figyelem övezi az F1-ben, főleg mióta megnyerte az első futamát a négyszeres világbajnok alakulatnál. Azóta sokak kritizálták, mások pedig elismerték agresszív védekezését és támadásait, amiket az utóbbi versenyhétvégéken láthattunk tőle.

A Red Bull pilótájának stílusa és cselekedetei valóban közszájon forogtak mostanában a száguldó cirkusz paddockjában, amit ő is megemlített: „Pozitív dolognak tartom, amikor te vagy a beszédtéma az F1 világában. Az, hogy ez negatív vagy pozitív, egyáltalán nem számít. Amíg rólad beszélnek, az mindenképpen előnyös.”

Verstappen elmondása szerint viszont nem azzal foglalkozik, hogy mit beszélnek róla az emberek: „Nem igazán hat rám a figyelem. Számomra az a legfontosabb, hogy a pályán jól teljesítsek, és erre is koncentrálok.”

 verstappen-szingapur-2016.09.26.



A holland versenyző hatalmas változásnak érzi az átigazolását: „Mióta a Red Bullhoz csatlakoztam, a dolgok megváltoztak, ez már egy másik szint. Ez hatalmas lépés, és nehéz is erről beszélni, mert ha valahova belépsz, és rögtön megnyered az első versenyed, talán az emberek kételkednek benne, hogy olyan nagy lépés lenne, de ez biztosan az.”

Az idei évet még mindig a fejlődésre fordítja a Red Bull pilótája: „Még mindig tanulok, és egyre könnyebben megtalálom a tapadást az autóval edzésről edzésre. Úgy gondolom, hogy ez egy remek tanulóév számomra, hogy még inkább felkészülhessek a következő szezonra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: