DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Verstappen céltudatossága lenyűgözi Markót

Helmut Marko, a Red Bull F1-es motorsport-tanácsadója dicsérte Max Verstappen képességeit, aki szerint a fiatal holland versenyzőben sok minden megvan, ami más pilótákból hiányzik.

Az elmúlt versenyek alkalmával sokan bírálták az energiaitalos alakulat pilótáját, agresszív vezetési stílusa miatt. A fiatal holland többször is összetűzésbe keveredett a Ferrari pilótáival, Raikkönennel és Vettel-lel.  

Marko szerint Verstappen egyszer biztosan felér a csúcsra: „Max egy másik kaliber. Magán viseli a jövő világbajnokának jellemvonásait, és csak azt csinálja, ami szükséges a pályán.”

 Dppi_verstappen_09.10.



Az osztrák szakember véleménye az, hogy a fiatal holland semmi szabálytalanságot nem követett el az elmúlt időszakban: „Nyilván meglepő néhány pilóta számára, ahogyan előz és védekezik. De ha lenne valami, amit valóban rosszul csinál, a versenybírák már megbüntették volna őt ezért.”

A Red Bull tanácsadója így folytatta nyilatkozatát: „Az utóbbi időben hiányoznak az erős személyiségek. Az elejében vannak versenyzők, akik panaszkodnak Max miatt, a biztonság végett, vagy bármi másért. Itt van Max, aki nagyon fiatal, és igen erős elképzelése van arról, hogy mit szeretne – és nem szégyenlős, amikor a sikerért próbál megküzdeni.”

Marko szerint Maxnak már ilyen idősen is hatalmas szurkolótábora van stílusa miatt: „A drukkerek reakciója is nagy előnyhöz juttatja őt: azt mondanám, hogy talán ő a legnépszerűbb pilóta a rajtrácson az egész világon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: