DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kvjat lelkesebb és magabiztosabb, mint valaha

Danyiil Kvjatnak hosszú idő óta ismét jó versenyhétvégéje volt. Az orosz pilóta elmondása szerint sikerült visszanyernie önbizalmát Szingapúrban, miután nagyszerű csatát vívott Max Verstappennel.

A fiatal orosz már a Szingapúri Nagydíj időmérője előtt is jól érezte magát az autójában. A Toro Rosso valóban összeállni látszott a legutóbbi hétvégére, hiszen Sainz is végig gyors volt az utcai pályán. Kvjat ráadásul csatába keveredett Verstappennel, akivel szemben hosszú ideig sikeresen védekezett.

A Toro Rosso pilótája nagyon lelkesen nyilatkozott a futam eseményeiről: „Egy olyan verseny, mint amit Szingapúrban produkáltunk, emlékeztet engem, miért is vagyunk F1-es pilóták, miért imádjuk, amit csinálunk. Azt kell mondanom, hogy ez a futam ismét meghozta az éhségemet a versenyzésre és a támadásra, és ez az amit tettem egészen az utolsó kanyarig a legutóbbi hétvégén. Minden körét élveztem!”

 kvjat-szingapur-2016



Kvjat Verstappennel vívott küzdelmére is kitért: „Nagyszerű csatát vívtunk Maxszal. Két etapon át magam mögött tartottam, annak ellenére, hogy gyorsabb volt az autója a kanyarokban és az egyenesekben egyaránt. Az STR11 nagyon jól működött, és a gumikra is tudtunk vigyázni.”

Az orosz versenyző szerint nagyon kellett ez a jó hétvége az olasz gárdának és önmagának egyaránt: „Csapatként, volt pár kemény versenyünk, mivel az egyenesekben nincs meg a megfelelő tempónk. Kellett már egy jó verseny, hogy visszanyerhessük az önbizalmunkat. Én versenyzőként is ezt érzem. Hiszek magamban és a csapatban is: biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokat tudunk tenni még együtt. Köszönettel tartozom mindenkinek, mivel az autó nagyszerű volt egész hétvégén, és folyamatosan támogatott a csapat.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: