DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mégsem ülhet be a Haasba a Ferrari-tehetség

Az előzetes tervekkel ellentétben nem vezetheti a Haas F1-es autóját a Malajziai Nagydíj pénteki első szabadedzésén Charles Leclerc, a GP3-as bajnoki cím várományosa.

Charles Leclerc a fiatal generáció egyik fényes csillaga jelenleg, a Ferrarihoz kötődő pilóta jelenleg a GP3-ban versenyez - sőt, jó eséllyel meg is nyeri a bajnoki címet, mivel két futammal a szezon vége előtt huszonnégy pont előnnyel áll az élen. 

leclerc-ferrari-2016-test



Leclerc az idei szezonban már többször is lehetőséget kapott a Haas Formula-1-es csapatánál (nem véletlenül, az említett Ferrari-kötődés...) egy-egy pénteki teszten. Összesen öt ilyen alkalmat tervezett neki a csapat: Silverstone-ban, a Hungaroringen és Németországban vezethette is a VF-16-ot, az előzetes hírek szerint pedig még Malajziában, illetve Abu-Dhabiban próbálgathatta volna a királykategóriás autót.

A sepangi időterv azonban módosult, a GP2 és a GP3 mezőnye is már csütörtökön teljesíti a szabadedzéseket, így a 19. születésnapját majd csak októberben ünneplő monacói tehetség pénteken nem ülhet már be a Formula-1-es autóba. Ennek egy valaki biztosan örülhet: Esteban Gutierreznek így nem kell egyetlen gyakorlást sem kihagynia és szabadon végezheti a csapat programját Malajziában.

Leclercet már többen szeretnék a Formula-1-ben látni a 2017-es szezonban és saját bevallása szerint fel is készült erre, de nem érzi úgy, hogy ez be is fog következni - ő úgy gondolja, hogy előbb a GP2-ben kap lehetőséget és onnan vezethet számára út a legmagasabb szintre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: