DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mercedes: Ilyennek kell lennie az F1-nek

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke rendkívül élvezte az F1-es Szingapúri Nagydíj utolsó köreit, és úgy nyilatkozott, elismerésre méltó taktikai húzást követett el a Red Bull.

Mindössze 4,8 tizedmásodperces előnnyel győzött Nico Rosberg a vasárnapi Szingapúri Nagydíj versenyén, miután a Red Bull eltérő taktikát alkalmazott, és ezzel majdnem be is húzta a győzelmet. A Mercedesnek ezúttal tehát nem volt könnyű dolga, ám egyáltalán nem is bánják – nyilatkozta Toto Wolff, aki szerint ilyen befutókra van szüksége a Formula-1-nek.

 Wolff



„Olyan szoros volt a vége, mint amilyennek lennie kell a Formula-1-ben” – nyilatkozta Wolff. „Négy igazán remek autó különböző stratégiával – meg kell emelnem a kalapom a Red Bull stratégiája előtt, hogy kihozták őt (Ricciardót), mi ezt nem tudtuk megtenni. Lenyűgöző volt a tempója, nagyon izgalmas volt a vége.”

A Red Bull és Ricciardo mellett természetesen Nico Rosberget is dicsérte a csapatvezető, aki végül meg tudta védeni első helyét – habár őt is és Lewis Hamiltont is fékgondok hátráltatták. „Egész hétvégén remekül teljesített. Mindketten küszködtek a fékekkel, de irányítása alá vette a dolgokat, és megfelelően igazította a tempót is.”

„Lewis nem tudott elég kört teljesíteni, és nem volt igazán boldog a beállításokkal” – folytatta Wolff. „A rajtot jól elkapta, de aztán a fékek elkezdtek túlmelegedni, és időbe telt, mire tudta ezt kezelni. Nem mondanám, hogy ez versenyzői hiba volt – csupán egy rossz hétvége volt számára.”

Wolff szerint egyelőre megjósolhatatlan, hogy melyik versenyző lehet a végső győztes, ugyanis nagyon kiegyenlített csata folyik a csapattársak között. „Olyan közel állnak egymáshoz teljesítményben… Egy rossz hétvége elég, és a másik máris előnybe kerül. Ez az utolsó pillanatig így lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: