DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Fordulóponthoz érkezett a Toro Rosso

Carlos Sainz, a faenzai istálló spanyol F1-es pilótája szerint ha nem teljesítenek jól Szingapúrban, akkor kongathatják a vészharangot - talán ez lesz az utolsó pontszerzési esélyük idén.

Az utóbbi futamokon a mezőny alsó részéhez tartozott a Toro Rosso, a pontszerző helyekhez köze sem volt a faenzai istállónak - abban bíznak, hogy Szingapúrban ez másként lesz. Reményeiket arra alapozzák, hogy a fő gondjuk továbbra is a motorerő, ezen a helyszínen viszont ez számít legkevésbé.

sainz-monza-2016



"Ez lehet az utolsó egyértelmű pontszerzési esélyünk ebben a szezonban" - fogalmazott egyértelműen Carlos Sainz, a csapat spanyol Formula-1-es pilótája. "Ha Szingapúrban nem teljesítünk jól, akkor nagyon aggódni fogok. Ebben az esetben nagyon nehéz időszak vár ránk az idény végéig és imádkozni fogunk az esőért. Ha viszont ott leszünk az első tízben, vagy annak környékén, optimistábbak lehetünk, legalábbis valószínűleg nem a 16. helyért fogunk harcolni mindig."

Sainz Monzában a 15. helyen zárt, ráadásul körhátrányban és a Németországban bemutatott aerodinamikai csomag sem működik jól a gyenge motor mellett - a spanyol már korábban is beszélt arról, hogy ennél összetettebb a probléma. "Most az a fontos, hogy elinduljunk egy irányba és ragaszkodjunk hozzá. Sok elemzést csinálunk, majd meglátjuk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: