DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

A Force India megerősítette: Perez marad

Ottmar Szafnauer kijelentette: a mexikói F1-es pilóta aláírta szerződését és 2017-ben is a Force India versenyzője lesz. Ennél többet egyelőre nem tudni az ügyről.

A Sky Sports helyszíni tudósítója már a monzai Olasz Nagydíjon közölte, hogy forrásai szerint Sergio Perez elkötelezte magát a Force Indiához és marad jelenlegi csapatánál - hivatalos megerősítést azonban nem nyert ez az állítás. Az istálló már korábban is arról beszélt, hogy aláírt hozzájuk a mexikói, aki azonban cáfolta ezt és úgy fogalmazott, hogy jól érzi magát, de a szponzoraival át kell beszélnie a dolgot.

PerezFI



A német Auto Motor und Sport nekiszegezte a kérdést Ottmar Szafnauer sportigazgatónak, aki most megerősítette a pletykákat. "Sergio Perez aláírt hozzánk 2017-re, a következő szezonban is velünk marad" - tette nyilvánvalóvá a helyzetet. Bővebb információt egyelőre nem tudni és a csapat továbbra sem adott ki közleményt az ügyben, de jó esély van rá, hogy csak egy évre szól az új kontraktus.

A Force India most azon dolgozik, hogy megszerezzék a konstruktőri negyedik helyezést - ez egyrészt azt jelentené, hogy Perez az elérhető legjobb helyen folytatja pályafutását, másrészt azt is, hogy komoly euromillókkal gazdagodik az istálló. Monzában visszavette az említett pozíciót a Williams, de a következő pályák inkább az indiai csapat autójának fekszenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: