DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

A legvégén dől el a Ferrari-Red Bull csata?

Daniel Ricciardo szerint igen, az ausztrál úgy véli, a monzai erőviszonyok nem fognak sokáig tartani. A versenyző Bottas elleni előzésével sokak dicséretét kiérdemelte.

Az Olasz Nagydíjat megelőzően utoljára Azerbajdzsánban fordult elő, hogy egy Ferrari-pilóta a Red Bull eredményesebb versenyzője előtt végzett. Monzában ehhez képest nagyot fordultak az erőviszonyok, a Ferrari könnyedén harmadik-negyedik helyet szerzett, míg a Red Bull csak az ötödik és hetedik pozícióban ért célba. Utóbbi csapat pilótája, Daniel Ricciardo szerint ez a sorrend nem fog sokáig kitartani – egyelőre arról sincs elképzelése, melyik istállónak van jobb esélye a második helyre.



„Könnyen lehet, hogy csak az utolsó versenyen fog eldőlni. Valószínűleg oda-vissza fog váltakozni az előny a szezon hátralevő része folyamán” – mondta a három dobogó után ötödikként célba érő pilóta, aki szerint csapata elégedett lehet az Olasz Nagydíjjal: „Ez a kármentésről szólt számunkra. Egy tökéletes világban ötödik és hatodik helyen végeztünk volna, ezért úgy gondolom, csapatként elég boldogan távozhatunk. Azt hiszem, tartani tudjuk a pozíciónkat, ha képesek leszünk a maximumot kihozni a nagy leszorítóerejű pályákból.”

Ricciardo a futam második felében történt kevés akció egyikét mutatta be Valtteri Bottasszal szemben: a DRS segítségével, frissebb és lágyabb abroncson előzött az első sikánban, a manőver mégis számos dicséretet kapott, a korábbi F1-es Martin Brundle az év előzésének kiáltotta ki.

„Az utolsó körből kigyorsítva azt gondoltam, ’ebben a körben’, de eléggé messze voltam tőle. Kinyitottam a DRS-t és összeszorítottam a fogaim. Láttam, hogy figyel a tükörben, és egyébként sem piszkos versenyzőként ismert, ezért tudtam, nem fog elém fordulni. Igen feldobott az előzés, hiszen nagyon messziről jöttem” – idézte fel megmozdulását Ricciardo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: