DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button is pole-pozíciósnak érzi magát

Úgy véli, egyenesen „élete egyik legjobb körét” futotta meg a mai időmérőn. A McLaren versenyzője a 9. pozícióból az előle induló autókat akarja támadni Spában.

Miután Fernando Alonso McLaren-Hondája már a Q1-ben megadta magát – nem elképzelhetetlen, hogy a már eddig is 35 helyes büntetést kapó spanyol újabb motorcserére szorul –, Jenson Button érte el a csapat jobb eredményét: a brit pilóta egészen a Q3-ig menetelt, ahol 9. helyet ért el, a hibázó Felipe Massát utasította maga mögé. A brit rendkívül elégedett teljesítményével.



„Teljes mértékben kijelenthető, hogy ennél jobb nem is lehetett volna. Mindig is szerettem Spát, rendszerint meglehetősen jól megyek itt. A Q2-es köröm annyira jó volt, mint a pole-pozícióm ugyanitt 2012-ben. Remélhetőleg holnap elfogadható versenyt teljesíthetünk” – idézi az F1i.com a 2009-es világbajnokot.

Button szerint két okból is bizakodhatnak, egyrészt nem számítottak rá, hogy ilyen elöl lesznek az időmérő edzésen, másrészt versenytempójuk jobb, mint az egykörös teljesítmény:

„Azt hiszem, mindannyian jobban örülünk a sebességnek a megbízhatóságnál. Egyértelmű, hogy nem számítottunk 9. helyre az időmérőn. Az utolsó futamon 11-12. helyen voltunk egy olyan pályán, amely jobban kedvezett nekünk. Idejönni és 9.-ként végezni egy számunkra nehéz helyszínen fontos előrelépés, aminek szerintem örülnünk kell. Azt kell mondanom, életem egyik legjobb köre volt. A versenytempónk ráadásul jobb, mint a kvalifikációs. Az 5-ös kanyarban lehetnek gondok az első körön, de ezt leszámítva előre fogunk nézelődni, nem hátra” – zárt a McLaren pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: