Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. február 25. vasárnap
F1

Button elégedetten mehet sört iszogatni

Ismét összejött a pontszerzés Jenson Buttonnak, a McLaren F1-es pilótájának, aki a nyolcadik pozícióban fejezte be a Német Nagydíjat, a végén ráadásul a gumival szenvedő Bottast is meg tudta előzni.

A 2009-es világbajnok a nyolcadik pozíciót tudta megkaparintani a vasárnapi futamon. A tegnap még kicsit pesszimistán nyilatkozó brit nehéznek ítélte meg a pontszerzést a mai versenyen, ennek ellenére nem is egy, hanem négy egységet sikerült begyűjtenie.

A brit pilóta boldogan kezdte nyilatkozatát: „Elégedett vagyok a nyolcadik hellyel. Ez azért jöhetett össze, mert tudtunk üzemanyagot spórolni a verseny végén. Emellett a sok munkának is köszönhető, ráadásul képes voltam elkapni Bottast, aki már nagyon szenvedett a gumikkal.”

 Dppi_button_07.31.

A McLaren versenyzője így folytatta: „Az eredmény jó, ebben ennyi volt, de még így is 20 másodpercre voltunk az előttünk levő autótól.”

Button a pihenőnek és a csapat teljesítményének is örülhet: „Nagyon várom már a nyári szünetet. Ki tudok majd ülni a strandra henyélni, bűntudat nélkül sört iszogatva. Egyértelműen fejlődünk, a csapat fantasztikus munkát végez, mindig hoz valami újat minden fordulóra, és biztos vagyok benne, hogy nem minden csapat csinálja ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?