DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Alonso még a pontocskát is elveszítette

Az utolsó körökig a 10. helyen haladt a McLaren spanyol versenyzője, végül azonban a vigaszdíjat is elbukta. Az ok: spórolnia kellett az üzemanyaggal, hogy kibírja a befutóig.

A Német Nagydíjon Jenson Button végzett előrébb a McLaren pilótái közül: a brit versenyző a 8. helyen zárta a versenyt, a hajrában előzni is tudott. Fernando Alonso vele ellentétben pozíciókat bukott a végén, Sergio Perez három körrel a leintés előtt vette el tőle a 10. helyet. A rohamosan lassuló Alonsót aztán Esteban Gutierrez is megelőzte, így csak 12. helyen fejezte be a hockenheimi versenyt.

„Nagyon nehéz futam volt, talán a legnehezebb az egész évben, különösen a vége felé, amikor a gumiknak befellegzett, nekem pedig sokat kellett spórolnom az üzemanyaggal” – idézi a McLaren hivatalos sajtóközleménye Alonsót. „A verseny előtt tudtuk, hogy nehéz hétvége várhat ránk. A végén elveszítettem a 10. pozíciót is, nem szereztük meg az utolsó pontot, amiben reménykedtünk. Egyszerűen nem volt meg a kellő tempónk az egész verseny folyamán.”



Nála pozitívabban látta a helyzetet Eric Boullier, a csapat versenyigazgatója: „Fernandónak szintén kinézett a pontszerzés, Jensonra közelített, mikor tempót kezdett veszíteni, ugyanis spórolnia kellett az üzemanyaggal és gumikkal. A 12. pozíció nem tükrözi igazságosan délutáni erőfeszítéseit. De két nehéz edzésnap után bátorított minket, hogy jobb tempót láttunk a versenyen” – mondta a francia szakember.

A futam egyik emlékezetes pillanata volt, mikor Alonso ingerülten szólt a csapatrádióba. A spanyolt a McLaren arról tájékoztatta, hogy közelít egy ellenfelére, mire a kétszeres bajnok úgy felelt: a következő kiállását úgyis elrontják, és akkor dolgozhatja le megint a hátrányt. Természetesen erről nem nyilatkoztak a verseny után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: