DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Eldőlt: 2017-ben nem vezetik be a halót

A Stratégiai Csoport mai értekezletén úgy döntött, hogy nem vezetik be a fejvédő rendszert a következő szezonban - sőt, az sem biztos, hogy valaha lesz valami ebből a projektből.

Az első hírek szerint 2017-ben nem vezetik be a halót - erről döntött a stratégiai csoport a csütörtöki ülésen. A biztonsági eszközt többször tesztelték, többféle verzióval előálltak már a csapatok, a Magyar Nagydíjon részletesen is bemutatták a pilótáknak, Jean Todt és az FIA pedig remélte, hogy a csapatok támogatni fogják.

hal



Ez azonban nem így lett és végül leszavazták az ötletet - az biztos, hogy 2017-ben nem vezetik be a halót és az sem biztos, hogy a későbbiekben ez lesz a kötelező. Az FIA részéről még nincs hivatalos megerősítés az ügyben, de Bernie Ecclestone a BBC érdeklődésére már elárulta, hogy hogyan döntöttek - szerinte aki megnézi, az egyszerűen vagy igent, vagy nemet mond rá és kész.

Végül az FIA hiába szerette volna máris bevezetni, a csapatok és Ecclestone kételyei döntöttek az ügyben - további vizsgálatok, tesztek, fejlesztés várható. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: