DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel célja a Red Bullok elkapása

Sebastian Vettel a két Mercedes és a két Red Bull mögül az ötödik pozícióból rajtolhat el az F1-es Magyar Nagydíjon. A német elsődleges célkitűzése az előtte lévő két autó megelőzése lesz a futamon.

A Ferrari tempóját a hétvége korábbi szakaszában az energiaitalos alakulat elé lehetett saccolni, a szombati időmérőn azonban mégis a Red Bullok kerültek a két Mercedes mögé a rajtrácson. A Hungaroringen nehéz előzni, ezért nem lesz könnyű dolga Vettelnek, ha a dobogón szeretne ünnepelni a futam végén.

A német azt sem tartja kizártnak, hogy a rajtnál átugorhatja egykori csapatának autóit: „Nem lehetetlen előzni, körülbelül 60 méteres a célegyenes. Úgy hiszem, hogy hosszú verseny lesz, és a rajt nagyon fontos. Azt reméljük, hogy a start jól fog sikerülni, és az előttünk lévők kicsit szenvednek, de majd meglátjuk mi fog történni. Mint mondtam, nem lesz rövid futamunk.”

Vettel így folytatta: „Az biztos, hogy nagyon nehéz itt előzni. A versenytempót nézve nagyon nem lesz egyszerű a Mercedes kihívói válni, de ugyanakkor miért ne sikerülhetne? Valószínűleg meleg lesz, de a kérdés az, hogy mennyire tudunk forgalmon kívül autózni.”

 vettel_07.24.



A Ferrari pilótája úgy gondolja, hogy a négyszeres világbajnok alakulattal vívhat majd nagy csatát: „A fő riválisainknak az előttünk lévő Red Bullokat gondolom. A versenyen talán gyorsabbak lehetünk, mint ők, de nyilván, ha mögülük rajtolunk, nagyon nehéz előzni egy olyan autót, amitől csak egy, két vagy három tized másodperccel vagyunk gyorsabbak, nem pedig két másodperccel. Itt egy kicsivel több előny kellene az előzéshez.”

A német pilóta a szombati időmérővel zárta gondolatait: „Sajnos, amikor az autó elkezdett megfelelően működni, nem fejezhettem be a kört, mert sárga zászlóztak a középső szektorban, aztán pedig még forgalomba is bekerültem. Mindkét autó, akivel szemben találtam magam, jobb tempóra lett volna képes. Az időmnél az utolsó szektorban igen sokat veszítettem, mivel nem mehettünk be teljes gázzal az utolsó kanyarba a víz miatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: