DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg csupán két ezreddel Verstappen előtt!

Elfogyni látszik a Mercedes előnye az F1-es Magyar Nagydíjon: a kvalifikáció előtti utolsó tréningen már csak egy hajszállal bizonyultak gyorsabbnak a Red Bullnál. A címvédő csak a negyedik helyen.

Az edzés élő közvetítése ide kattintva érhető el.

Napsütéses idő fogadta a Formula-1 mezőnyét a Hungaroringen harmadik szabadedzésének elején, amely során a pilóták utoljára próbálgathattak tét nélkül a beállításokat a délutáni kvalifikáció előtt. A versenyzők ennek ellenére nem kapkodták el a pályára gurulást: az első negyedóra végén még nyolc pilóta állt mért idő nélkül. Az élen eközben Daniel Ricciardo nevét olvashattuk Lewis Hamilton előtt – igaz, Nico Rosberg hamarosan bement 1:21 alá, s ezzel a vezetést is magához ragadta.

Rosberg_Hungaroring_DPPI



A tréning alakulása alapján egyértelműnek tűnt, hogy a Red Bullok a Mercedesek fő üldözői: Rosberghez Ricciardo és a csaknem fél órát a bokszban veszteglő Max Verstappen tudott a legközelebb kerülni. Hamilton ezzel egyidejűleg vélhetően versenyszimulációt teljesített a szuperlágy gumikon, ami kimaradt számára a péntek délutáni edzésen történt balesete miatt, így ideiglenesen a Ferrarik is befértek elé a tabellán.

A fináléban aztán többen is időmérős szimulációt teljesítettek, így ekkor születtek meg a legjobb köridők is. Rosberg tovább javított, ám ennél is nagyobbat szól Verstappen gyorsköre: az ifjú holland mindössze két ezredmásodperccel bizonyult lassabbnak a vb-éllovasnál! Ráadásul a harmadik helyen végzett a másik Red Bull Ricciardóval, míg Hamilton egyelőre nem találja a góllövő cipőjét. A Ferrarik közül Kimi Raikkönen végzett előrébb, míg Sebastian Vettelt Fernando Alonso követte a sorban – a McLaren valóban a negyedik erő lehet a Hungaroringen. A top10-et Valtteri Bottas (Williams), Sergio Perez (Force India) és Jolyon Palmer (Renault) tette teljessé.

A 31. Formula-1-es Magyar Nagydíj programja ma délután 14 órakor folytatódik a szezon tizenegyedik időmérő edzésével, amelyen eldől, ki indulhat az élről a vasárnapi futamon.


Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: