DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gumikopás-verseny lesz Ausztriában?

Jenson Button, a McLaren brit F1-es pilótája szerint óvatoskodási versenyt vívhatnak ezen a hétvégén az Osztrák Nagydíjon, annyira extrém magas guminyomást állapított meg a Pirelli.

Jenson Button aggódik az osztrák Formula-1-es hétvége miatt, mert szerinte a Pirelli olyan brutálisan magas értékeket állapított meg a guminyomással kapcsolatban, ami nagyon nehézzé teheti a versenyzést - az első kerekekben 4 psi-vel emelték a minimumot tavalyhoz képest.

JensonButton



A döntést a Pirelli azzal magyarázta, hogy az idei autók körönként két másodperccel gyorsabbak, Button szerint viszont gondjaik lesznek ezzel. "Hihetetlenül magasak az értékek, tekintettel arra, hogy tavaly egyáltalán semmi gondunk nem volt itt. Az első abroncsok szemcsésedése óriási probléma lesz majd. Különösen nehéz ez annak tükrében, hogy lágy, szuperlágy és ultralágy keverékeket kaptunk erre a hétvégére."

"Ez mindenkinek nehézzé teszi a helyzetet. Hűteni kell az abroncsokat annyira, amennyire csak tudod, használnod kell a motorféket és minden ehhez hasonlót, ez sajnálatos" - tekintett előre 2009 világbajnoka. "Ezen a pályán gyors és közepes tempójú kanyarok vannak, szerintem nagyon sok pilótának lesz gondja a gumikopással, főleg a bal elsővel."

Button egyébként természetesen érti, hogy miért magasabbak az értékek "A tavalyi hétvége után azt mondtuk, hogy szeretnénk alacsonyabb guminyomást itt, de nem ez történt, úgyhogy a helyzet elég nehéz. Szerintem a baj, amit a Pirelli lát, az a safety car mögötti alacsony guminyomás és a versenyek alatti bizonyos esetek. Szerintem ezért emeltek az értéken."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: