DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Honda: Adnánk motort, de kinek kell?

A japánok F1-es főnöke szerint ha jövőre is csak egy csapatnak szállítanak motort, az nem Ron Dennis vétója miatt lesz, hanem azért, mert nem akad érdeklődő „döcögős” erőforrásaikra.

A Honda F1-es programjának igazgatója, Yusuke Hasegawa ismételten hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy Ron Dennis állítása szerint meg fogja vétózni, hogy a japánok a McLarenen kívül másokat is ellássanak erőforrásokkal, ők készen állnak az FIA azon irányelvének érvényesítésére, hogy a motorszállítóknak több partnerrel is szövetkeznie kellene.

honda_motor_logo_1



„Ha megvannak a megfelelő források hozzá, semmi nem szól az ellen, hogy ellássunk egy második csapatot is” – idézi Hasegawát az Auto Motor und Sport. „Ezzel ugyanis több adatot és több tapasztalatot gyűjthetünk és sokkal gyorsabban tanulhatunk. A jelenlegi helyzetünkben viszont nem sok csapat szeretné a mi motorjainkat, sőt minden istállónak van is erőforrása. De tervezzük, hogy bővítjük a szerepvállalásunkat, szóval megfelelő érdeklődés esetén elláthatunk egy második csapatot is.”

Valóban kérdéses, hogy ki léphet szövetségre a Hondával jövőre, legfeljebb a Force India, a Williams, a Manor és a Sauber jöhetne szóba – ám előbbi három esetében nehéz lenne elképzelni, hogy önként lecserélnék a Mercedest a japánok erőforrásaira.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: