DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg harmadszor is nyerne Ausztriában

Nico Rosberg, a Mercedes F1-es pilótája mondta el véleményét arról, mi várható el tőle és a csapatától a most hétvégén soron következő Osztrák Nagydíjon, a Red Bull hazai pályáján.

A német pilótának kedves a következő versenyhelyszín, hiszen tavaly és az azt megelőző évben is nyerni tudott Ausztriában. A világbajnokságot vezető pilóta szeretné megismételni az előző években nyújtott teljesítményét, és zsinórban harmadszor is felállna az osztrák dobogó legfelső fokára.

Rosberg az előző hétvégére is kitért nyilatkozata elején: „Jól alakult a bakui hétvégém; igen kényelmesen éreztem magam az autóban, ami nagy pozitívum a következő versenyhétvégék előtt. Most megyünk Ausztriába, ahol igazán erősek voltunk csapatként az elmúlt két évben.”

 Dppi_rosberg_06.27.



A német versenyző elárulta, kit tart a következő hétvége legnagyobb kihívójának a Mercedes számára: „Kemény lesz a verseny, főleg a Williams autói ellen, mivel korábban már nagy nyomást helyeztek ránk itt. De azt hiszem, az ezüstnyilaink még mindig a legjobbak a rajtrácson, már alig várom, hogy láthassam, mire vagyok képes.” 

Az éllovas triplázna az A1 Ringen: „Két győzelem két versenyből bármilyen pályán elég különleges, szóval ha ezt Ausztriában háromra tudom növelni, az fantasztikus lenne.”

Rosberg elárulta, mi lehet a kulcs egy jó eredmény eléréséhez: „Rövid az út az első kanyarig, és általában a rajtjaim és az első köröm erős szokott lenni idén, tehát ha jól teljesítek az időmérőn, nagy esélyem lesz a lehető legjobb eredmény elérésére. Már várom a hétvégét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: