DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem lehet akárkiből Ecclestone utódja

Jean Todt elmondta: az FIA jóváhagyására lesz szüksége annak, aki a jövőben át akarja venni Bernie Ecclestone helyét. Túlságosan azonban nem tart attól, hogy nem a megfelelő ember kerül az élre.

Bernie Ecclestone, a FOM vezetője és Formula-1 legnagyobb hatalmú embere idén tölti be 86. életévét, nem csoda, hogy egyre többször felmerül visszavonulásának és utódjának kérdése. Az F1 következő vezetőjének kijelölése nem annyiból fog állni, hogy Ecclestone rámutat valakire: mind a tulajdonosok, mind a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jóváhagyására szükség lesz.



„A jelenlegi promóter kivételes munkát végez, hogy fejlessze a Formula-1-et” – kezdte Ecclestone dicséretével az FIA elnöke, Jean Todt, akit az F1i.com idéz. „Ez nem jelenti azt, hogy mindig egyetértünk, de tiszteletben tartok mindent, amit tesz. Bernie-nek megvan a saját stílusa, ahogyan mindenkinek. Van egy jelentős részvényes, a CVC, akik nagyon erős, tehetséges üzletemberek. Meg vagyok győződve arról, hogy azon a napon, amikor úgy döntenek, valamit változtatni kell az egyik tulajdonuk menedzsmentjén, tudni fogják, mit kell csinálniuk.”

„Ismerik az embereket a FOM igazgatótanácsában: Mr. Brabeck, a Nestlé korábbi elnöke, Mr. Martin Sorrell, a WPP elnöke, és így tovább, ők tudják, hogyan kell kezelni egy ilyen helyzetet. Tenni fognak majd egy javaslatot, amelynek meg kell felelnie az FIA-nak, de ezzel kapcsolatban nincsenek tényleges aggályaim.”

Mikor az FIA jóváhagyásáról kérdezték, nem akart túlzottan kimerítő választ adni: „Nem fogok a szerződés részleteibe menni, de szükségük lesz egy végső beleegyezésre az FIA részéről, igen. De nagyon tiszteletreméltó üzletemberekről beszélünk” – zárt a szövetség elnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: