DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ferrari: Egy győzelemmel is lehetünk bajnokok

Maurizio Arrivabene, a Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint nem lehetetlen, hogy nagyon kevés elsőséggel lehessen valaki bajnok. Az olasz gárda ilyen módon még odaérhet a világbajnoki tabella élére.

Annak ellenére, hogy a maranellói alakulatnak még nincs idén elsősége, Sebastian Vettel 45 pontos hátránya nem is tűnik olyan soknak Nico Rosberggel szemben, Lewis Hamiltonhoz viszonyított 21 pontos lemaradása pedig semmiség, ha figyelembe vesszük, hogy még 13 versenyhétvége van hátra az idei szezonból.

Maurizio Arrivabene beszélt arról, hogy a mostani hátrányuk a folyamatos dobogós helyezésekkel is ledolgozható: „Ez nem csak a futamgyőzelmekről szól – arról is, hogyan tud valaki nyomást helyezni az előtte lévőre. Számításba kell vennünk, hogy Rosberg és Hamilton egymástól fognak pontokat rabolni, mert másképp ez nem lesz egyszerű.”

ferrari_06.23. 



Az olasz csapatfőnök azt is kiemelte, hogy az év első szakaszában Fortuna sem állt csapata mellé: „A bajnokság hosszú, és nekünk volt néhány balszerencsés napunk – amíg velük ez csak egyszer fordult elő. De ha ismét megtörténik, nagyon könnyű lesz feljebb kerülni a bajnoki tabellán. Hinnünk kell a jó dolgokban, és pozitívnak kell maradnunk.”

A Ferrari vezetője példát is hozott a múltból arra, hogy nem feltétlen kell sok első hely a végső győzelemhez: „Kanadában nem voltunk messze a Mercedestől. Bakuban úgy tűnt, hogy rossz formában vagyunk, aztán mégis dobogón végeztünk. Rendkívül elégedett lennék, ha úgy nyernénk bajnoki címet, hogy csupán egy győzelmet aratunk, ahogy Keke Rosberg is tette 1982-ben.”

Amikor az olasz szakembertől azt kérdezték, lehet-e Hamilton a szövetségesük Rosberg előnyének csökkentésében, ő így válaszolt: „Miért is ne? Tökéletes taktika lenne, ha először segítene nekünk Rosberg pontelőnyének lefaragásában, utána természetesen ő lenne az elsőszámú ellenfelünk. Még van 13 verseny a végéig, nagyon hosszú ez a szezon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: