DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Nehéz lesz idén Rosberg legyőzése

Lewis Hamilton, a Mercedes F1-es pilótája beszélt arról, hogy nem lesz egyszerű dolga, ha idén le akarja győzni Nico Rosberget, a csapatának pedig mindenképp meg kell oldania a motorgondokat.

Mindkét Mercedes beállítási gondokkal küzdött az Európa Nagydíjon. Ez főként Lewis Hamiltonnál volt igen látványos, aki a futam alatt végig szerette volna a csapata segítségét kérni a helyes beállítás megtalálásához. Nico Rosberg megoldotta a problémát, és simán nyert. Brit csapattársa elismeri, nehéz lesz idén legyőzni az idén már öt diadalnál járó németet.

Hamilton ennek megfelelően a következőkkel nyitotta nyilatkozatát: „Ez egy nagyon jó évnek néz ki Nico számára. De én sosem adom fel. Nem tudhatom, hogy mi fog történni a jövőben, de még sok verseny áll előttünk. Az ezt megelőző kettő – Monaco és Montreal – remekül sikerült.”

 Dppi_mercedes_06.21.



A brit ilyen körülmények között még az ötödik hellyel is elégedett kell, hogy legyen: „Most csak örülök, hogy szereztem néhány pontot és remélem, hogy innentől jobb versenyek következnek. Reménykedtem egy kicsit, hogy javul a dolog, de még mindig vannak ezzel a motorral problémáink, és ezen sokat kell dolgoznunk.”

A háromszoros világbajnok így zárta gondolatait: „Sokkal meggyőzőbben tudtam volna menni, ha az autóban rejlő teljes potenciált ki tudom használni. Versenyképesebb lehettem volna.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: