DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton sajnálja, hogy Baku nem eléggé Monaco

Nincs elragadtatva az Európa Nagydíj új helyszínével a címvédő Lewis Hamilton, miután kipróbálta a vonalvezetést a szimulátorban. Szomorúnak tartja, hogy az F1-es utcai pályákat már nem olyanra tervezik, mint régen.

Lassan a versenyzők is megérkeznek Azerbajdzsán fővárosába, ahol a csütörtöki médianap után pénteken első alkalommal próbálhatják ki a versenynaptár legújabb utcai helyszínét, amely a maga hat kilométeres nyomvonalával a szezon második leghosszabb pályája, sajátos kialakítása pedig rendkívül szűk és rendkívül széles szakaszokat is tartalmaz.

Lewis Hamiltonnak a Mercedes szimulátorában volt már szerencséje kipróbálni a pályát, és bár az utcai helyszínek általában kedvére valóak, ez a legújabb nem igazán hozta őt lázba.

Ck-0vjFWUAAh7ey



„Nem is igazán tudom, mint mondjak róla. Egyszerűen csak még egy új pálya. Van egy nagyon szűk pontja, meg egy nagyon hosszú egyenese. Nem sok mindent tudok róla elmondani” - nyilatkozta a 31 éves pilóta a Motorsportnak.

„Monaco az tényleg egy utcai pálya, de a maiakat már nem olyanra csinálják. Miért nem lehet úgy utcai pályát létrehozni, mint azt korábban tették? Nem is értem. Ez egyes helyeken rendkívül széles, már szinte olyan, mint egy autópálya. Remélhetőleg azért szórakoztató lesz majd. Azt hallottam, hogy jó időre számíthatunk, és bízok benne, hogy sok néző is kilátogat.”

A Ferrarinál vezető Sebastian Vettel is elmondta első benyomásait a virtuális menetek után, és bár ítéletet még nem akar mondani Bakuról, véleményében elejtett néhány élcelődő megjegyzést.

„Először kicsit nehéz volt megtalálnom, hogy merre is kell menni! De nem hiszem, hogy máris ítélkeznünk kellene a pálya felett, hiszen még nem is vezettünk rajta. Láttam néhány felvételt és egyes részei izgalmasnak tűnnek, mások viszont jóval egyszerűbbek. De majd meglátjuk, amikor ott leszünk” - fogalmazott a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: