DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Max még kölyök, Stroll sokkal érettebb

A következő kanadai F1-es csillagot látja Lance Strollban a Mercedes csapatfőnöke, aki nem csak apja pénze miatt közeledik a királykategória felé – és szerinte jóval érettebb Max Verstappennél.

A legígéretesebb ifjú kanadai tehetség, Lance Stroll remek formát mutat második Formula-3-as Európa-bajnoki szezonjában, melynek vezeti a pontversenyét a Williams kötelékébe tartozó fiatal pilóta. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is igen jó véleménnyel van a 17 éves versenyzőről, aminek hangot is adott Kanadában:

„Lance kihasználta annak előnyét, hogy édesapja segítségével eljuthatott különböző sorozatokba, aminek viszont az a hátránya, hogy az emberek nem veszik észre, mennyire jó valójában. Legutóbb Spielbergben kivételes fölénnyel nyert meg két Formula-3-as futamot” – mondta Wolff, aki hangsúlyozta, hogy Strollt tudása mellett érettsége is kiemeli generációjából:

stroll_d



„Csak 17 éves, de amikor beszélsz vele, olyan, mintha 35 lenne. Az érettsége és az intelligenciája messzire fogják még vinni őt, biztos vagyok benne, hogy ő lesz a következő kanadai a Formula-1-ben – és ennek semmi köze az apja pénzéhez, a srác ugyanis tud vezetni” – mondta Wolff, aki Max Verstappennel is összehasonlította a kanadait:

„Nagyon keményen dolgozik, kivételes az intelligenciája és az érettsége, sosem láttam még ilyet egy 17 évestől. Max Verstappen például sokkal inkább tinédzserként viselkedik, persze az autóban kivételesen jó, de amikor beszélsz vele, olyan, mint egy kölyök. Lance érettsége viszont nagyon meglepő” – nyilatkozta a Mercedes-vezér, aki végül arra is felhívta a figyelmet, hogy nem érdemes siettetni az ifjú tehetség F1-es bemutatkozását:

„Még sok ideje van, hiba lenne már most egy Mercedesbe vagy egy Ferrariba ültetni. Lépésről lépésre kell tanulnia.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: