DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Mercedes: Rosbergen kívül is vannak pilóták

Továbbra is kérdés, mikor hosszabbít F1-es csapatával Nico Rosberg – már ha hosszabbít egyáltalán. A Mercedesnél tisztában vannak vele, hogy talán más versenyzőt kell igazolniuk.

A világbajnokságot továbbra is vezető Nico Rosberg még mindig nem rendelkezik szerződéssel a Mercedesnél 2017-re. Nyilatkozataiban sosem tulajdonít nagy jelentőséget a ténynek, nemrég pedig kijelentette, úgy gondolja, még hosszú évekig a csapatnál lesz. Mindeközben a család barátja, Gerhard Berger segít a jövőt illető tárgyalásokban, a pletykák szerint azért, hogy a német Hamiltonhoz jóval hasonlóbb feltételeket kapjon.

„A célunk jelenleg az, hogy Nicóval folytassuk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője a Sport Bildnek, aki azonban tudja: előfordulhat, hogy mégis elválnak útjaik: „De ha nem tudunk közös egyezségre jutni, valaki másra kell gondolnunk. Tudjuk, hogy miénk a legerősebb autó, nagyon hatékony csapatunk van, és a jövőt tekintve is jó a helyzetünk. Ez a legfőbb érv Nico számára – és mi is tudjuk, mennyire értékes ő nekünk.”



A lehetséges üresedés felkeltheti más élversenyzők figyelmét is – a lap azt a kérdést szegezte Wolffnak, mit mondana Sebastian Vettelnek, ha ő érdeklődne a csapatnál. „Ugyanazt, amit másoknak is elmondtam az utóbbi években. Először a jelenlegi versenyzőinkkel beszélünk. Csak ha nem sikerül megegyezni velük, akkor kezdhetünk el nézelődni.”

Elsődlegesen azonban a házon belüli fiatal tehetség mélyvízbe dobását vennék fontolóra: a Manor pilótája, Pascal Wehrlein jelenleg is hivatalos tartalékversenyző. „Abszolút, a DTM-ben már megmutatta, hogy bajnoki címeket nyerhet. Jelenleg a tanulóidejét tölti a Manornál, és jó úton halad afelé, hogy egyszer a Mercedesnél legyen” - mondta Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: