DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrarinál még mindig hisznek a vb-címben

Bár az utóbbi futamokon a Red Bull is jobbnak bizonyult az olasz F1-es csapatnál, a versenyzők hátránya pedig 40 pont feletti, a Ferrari főnöke továbbra sem mond le a bajnokság megnyeréséről. A csapatnak azonban javulnia kell az időmérőkön.

A Ferrari a szezon első versenyein nem tudta legyőzni a Mercedest, az elmúlt két futamon pedig még a Red Bull is eléjük került. Az energiaitalos csapat már csak 9 pontra van lemaradva a konstruktőri pontversenyben, míg a fő rivális előnye 67 egység. Ami az egyéni versengést illeti, Kimi Raikkönen 45, Sebastian Vettel 46 pontra áll az éllovas Nico Rosbergtől. Maranellóban ennek ellenére is hisznek abban, hogy elérhető a 2016-os világbajnoki cím.

„Semmi esetre sem jelenteném ki” – válaszolt arra a kérdésre Maurizio Arrivabene csapatfőnök, hogy kezd-e elúszni az idei győzelem reménye. „Láthatták, hogy Ricciardo egészen jó volt itt, Hamilton pedig kezd visszajönni. Nekünk azt kell tennünk, hogy megőrizzük a koncentrációnk és előre tekintünk. Úgy érzem, ez a bajnokság meglehetősen érdekes lesz.”



A Ferrarinak idén még nem sikerült futamot nyerni – öt nagydíjon a Mercedes, egyszer a Red Bull győzött –, Arrivabene szerint azonban nem a versenytempó a csapat problémája: „Nem kifogásokat akarok keresni, de nem voltunk elég jók a barcelonai Q3-ban, és ugyanez történt meg itt is, aminek a versenyen fizettük meg az árát. Ez súlyos ár, de megtanulom a leckét, azt, hogy komolyan meg kell értenünk, hol keresendő a problémánk. A Q1-ben hasonló időket látunk, Monacóban 1:14.1-et teljesítettünk, aminél lassabbak voltunk a Q3-ban. Itt rejlik a probléma, amelyet meg kell találnunk.”

A Ferrari idei legjobb rajthelye harmadik pozíció: Sebastian Vettel még az első két versenyen, Ausztráliában és Bahreinben indult ebből a rajtkockából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: