DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher majdnem a McLarennél kötött ki

Ron Dennis árult el egy kulisszatitkot Michael Schumacherről és a wokingi alakulatról. A brit szakember elmondása szerint tárgyalásokat folytattak a hétszeres világbajnok német legendával.

A McLaren F1-es csapatának vezetője Mika Hakkinen mellé szerette volna leigazolni az akkoriban Ferrariban versenyző Schumachert. Ebből az is kiderül, hogy a német pilóta és az olasz istálló dominanciája előtti időszakról van szó, de az örökre rejtély marad, hogy Schumacher a McLarennel is olyan sikeres tudott volna lenni, mint a Ferrarival a 2000-es évek legelején.

Dennis így kezdte mesélni a történetet: „Amikor már a Ferrarinál versenyzett, Michael és én megegyeztünk, hogy átül majd a McLarenbe. A találkozónkat nem egy versenyhétvége alatt szerveztük meg. Nem, máskor találkoztunk, titokban egy monacói hotelben.”

 Dppi_schumacher_05.28.



A brit szakember azt is elárulta, miért hiúsult meg Schumacher és a wokingi istálló közötti megállapodás: „Végül ez nem valósult meg, mert a menedzsmentje kitartott mellette, hogy jók az elképzelései jelenlegi csapatánál, a Ferrari pedig mindenképp meg akarta tartani őt, és természetesen egy halom pénzt is fizettek neki.”

Dennis kétségkívül az akkori versenyzők legjobbjait tudhatta volna egy csapatban a 90-es évek legvégén, és a 20. század legelején: „Elég csalódást keltő volt, hogy nem tudtunk megállapodni. Azt hiszem, Mika és Michael egy igazán legendás pilótapárosa lehetett volna a McLarennek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: