DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Három héten belül eldőlhet Rosberg sorsa

Niki Lauda, a Mercedes F1-es istállójának tanácsadója szerint heteken belül megállapodhatnak Nico Rosberggel a jövő évi szerződéséről - ő biztos benne, hogy a világbajnoki éllovas náluk marad.

A világbajnoki pontversenyt magabiztosan vezető Nico Rosberg szerződésével kapcsolatban egyre inkább jönnek a pletykák, az utóbbi időben már a Ferrarival boronálták össze - a kontraktusa lejár a szezon végén és egyelőre nincs megállapodása a Mercedesszel. Toto Wolff az idény elején úgy fogalmazott, hogy majd meglátják, két pilótájuk hogyan dolgozik együtt és milyen teljesítményt nyújt az év során.

Rosberg_2



Niki Lauda, a Mercedes tanácsadója viszont biztos abban, hogy Rosberg marad a világbajnok istállónál. "Meg vagyok győződve arról, hogy meg akarjuk tartani Nicót és hogy ő is maradni akar nálunk" - nyilatkozta a Sky Sportsnak a háromszoros világbajnok. "Ennek nem látom semmilyen akadályát és megállapodás fog születni most már nagyon hamar".

"El kell döntenünk ezt a következő három hét folyamán. Ez az én véleményem, tudatni vele, hogy együtt maradunk a következő években" - fogalmazott a sportág egyik legendája. "Ezt javaslom, de persze én csak tanácsadó vagyok. Toto majd megoldja, mi pedig majd meglátjuk".

Lewis Hamilton biztosan marad az istállónál, hiszen szerződése van, Rosberg pedig aligha akar távozni, ha meg tudja nyerni a világbajnoki címet. Lauda szerint tehát a következő hetekben döntés várható...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: