DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

"Az időmérő lesz a hétvége egyik kulcsa"

Fernando Alonso, a McLaren F1-es pilótája beszélt a monacói pályáról, annak jellegzetességeiről és nehézségeiről. Emellett azt is elárulta, melyik esemény lesz a legfontosabb a hétvége szempontjából.

A McLaren csapatán belüli légkör egyre magabiztosabb és pozitívabb, ami nem csoda, hiszen a fejlődésük év eleje óta is látszik, párszor már rögtön az év első szakaszában odaértek a pontszerző pozíciókba a versenyeken. A wokingiak jó hangulata Alonsóra is átragadt, aki bár hazai közönség előtt egy műszaki hiba miatt nem tudta befejezni a futamot, a következő versenyen szeretne egy oroszországihoz hasonló eredményt elérni.

Alonso elmondta, szerinte mikor kell a legjobban teljesíteniük a Monacói Nagydíj hétvégéjén: „A legnyilvánvalóbb jellegzetessége a monacói pályának, hogy itt az időmérő edzés sokkal fontosabb, mint más helyszíneknél. Amikor bekerültünk a Q3-ba Barcelonában, először a McLaren-Honda új együttműködése óta, az határozottan nagy lökést adott a csapatnak, tehát a célunk természetesen megismételni ezt, hogy a lehető legjobb esélyünk legyen Monacóban.”

 Alonso_05.24.



A kétszeres világbajnok elárulta, mit tart a legnehezebbnek a hétvégében: „Igazi kihívás lesz megtalálni a megfelelő beállítást erre a pályára, mert egyéni a vonalvezetése, de gyakran láthatunk megjósolhatatlan versenyeket itt, mert természetes, hogy megkavarodhat a mezőny. Mégis optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy be tudjuk állítani az autónkat, mert fekszik neki ez a pálya, egy nagyon jó egyensúlyú vázunk van, így érdekes lesz látni, hogyan fogunk teljesíteni, amikor az aszfaltcsík jellegzetességei a mi erősségeinknek kedveznek.”

A spanyol pozitívan próbálta befejezni mondandóját: „A kiábrándító spanyolországi eredmény után elégedett voltam a teszten végzett munkánkkal, remélem a csapat pozitív teljesítményét át tudjuk fordítani a most következő hétvégére is. Határozottan ez az év egyik legjobb versenye.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: