DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Hamilton ne zsörtölődjön

Bernie Ecclestone és az 1997-es F1-es világbajnok, Jacques Villneuve osztotta meg a véleményét arról, szerintük miképpen fog alakulni a bajnoki címért folytatott harc a Mercedes pilótái között.

Hamilton eddig nem tudta tiszta körülmények között összemérni a tudását Rosberggel, mivel minden hétvégén volt valami, ami hátráltatta. Vagy az autója romlott el, vagy ő rontotta el a rajtokat, és hátrébbról kellett visszakapaszkodnia. Rosberg nagy önbizalommal versenyez és vezeti a bajnokságot. A témáról és a bajnokság végkimeneteléről szólalt meg Bernie Ecclestone és korábbi F1-es pilóta, Jacques Villneuve.

A 85 éves brit így kezdte mondandóját: „Mondtam Lewisnak, hogy küzdjön tovább, mert 17 verseny még mindig hátravan. Nincsen világvége, Hamilton nem zsörtölődött, amikor nyert, ugye? Sokat kell még az ilyen szituációkból tanulnia.”

Ecclestone szerint még mindig a britnek van a legnagyobb esélye: „Még így is meg fogja nyerni a világbajnokságot idén is, abszolút hiszek ebben.”

 Dppi_ham_ecc_05.06.



Jacques Villneuve, az 1997-es világbajnok másképp vélekedik a dologról: „Ebben az évben Rosberg sokkal éhesebb a sikerre, mint Hamilton. Azt hiszem, hogy ez is szerepet játszik az eredményeik közötti különbségekben jelenleg.”

A kanadai volt F1-es pilóta így folytatta a címvédőről gondolatait: „Természetesen Hamilton még mindig akar nyerni, de úgy érzem, a siker már néhány okból nem annyira fontos neki, mint korábban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: