DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Barcelonára fejleszt, de Monacóban bízik a McLaren

A wokingi F1-es istálló jelentős fejlesztési csomaggal áll elő a Spanyol Nagydíjra, a nyilatkozatokból azonban kiderül, igazán nem is ezt a versenyt, hanem Monte-Carlót várják.

A McLaren-Honda szezonjának eddigi legjobb hétvégéjét teljesítette az Orosz Nagydíjon, ahol Fernando Alonso 6., Jenson Button pedig 10. pozícióban ért célba, így a konstruktőri bajnokságban 9 ponttal gyarapodtak, míg addig csupán egyetlen egységgel rendelkeztek. A csapat bízhat abban, hogy a Spanyol Nagydíjon sikerül tartani a formát, az első hagyományos európai helyszínen ugyanis fontos fejlesztési csomagot vetnek be.



„Jelentős újításaink érkeznek a következő versenyre, Spanyolországba” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója, kiemelve, hogy igazán már az azt követő nagydíjra készülnek: „Monacónak kedveznie kell nekünk, ezért versenyképesebbnek kell lennünk ott. Hogy Barcelonában mi lesz, azt nem tudom.”

Hasonlóan fogalmaztak a versenyzők is, Jenson Button abban is biztos, hogy Monte-Carlóban szintén sok pontot – legalábbis a McLaren mércéjével – össze fognak gyűjteni. „Már most sokkal több egységünk van, mint a tavalyi szezon ezen szakaszában, ami pozitív a csapat számára. A következő verseny megint kissé nehéz lesz számunkra abszolút tempó tekintetében, de aztán Monacóban újra nagy pontmennyiség jöhet” – mondta a 2009-es világbajnok.

Spanyol csapattársa, Fernando Alonso szerint viszont a hazai pálya is tartogathat sikereket: „Rendelkezünk a potenciállal, most pedig néhány olyan helyszín következik, amelyek még jobban passzolnak az autóhoz, mint Barcelona és Monaco.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: