DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Hamilton nélkül nincs eksztázis

A német F1-es pilóta négyből négy futamot nyert, de még egyszer sem kellett összecsapnia Lewis Hamiltonnal – elmondása szerint az érzés nem ugyanaz, és már szeretne egy klasszikus párharcot.

Nico Rosberg 43 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot, de továbbra is azt hangoztatja, egy pillanatra sem szabad hátradőlnie és megfeledkeznie eddig különösen balszerencsés csapattársáról, Lewis Hamiltonról. Egy nyilatkozatban azt is elárulta, a győzelem sem ugyanolyan, ha Hamilton nincs jelen: mind a négy elsőséget úgy szerezte meg, hogy a brit nem jelentett komoly fenyegetést rá.

„Nem mondhatom, hogy hiányzik a vele vívott harc, mert óriási dolog versenyeket nyerni, az pedig végül is nem számít, hogyan sikerül. A győzelem nagyszerű dolog, és ezért vagyok itt. Az eksztázis érzése azonban nincs jelen, azt akkor érzem, ha Lewis ellen nyerek csatát, úgy ér igazi, teljes érzelemlöket” – nyilatkozta Rosberg a Sky Sportsnak.



„Egy Lewisszal való egyenes harc az, amiért itt vagyok, mivel ő jelenti a mércét. Várni fogok rá, amikor eljön az ideje. Tudom, hogy kemény csata lesz, mert olyan motivált és gyors, mint valaha” – beszélt arról a bajnoki éllovas, hogy az év során szeretne klasszikus párharcban is győzedelmeskedni Hamilton ellen.

Lewis Hamilton szintén a Skynak a Mercedes azon döntésére emlékeztetett, hogy csapattagokat cserélt meg a két pilóta autója között. Bár nem kapcsolja össze a döntést az idei problémákkal, mindenképp furcsának tartja: „A szerelők keményen dolgoznak a garázs felém eső oldalán, de abszolút megbízom és hiszek bennük. A többségük Nico autóján dolgozott tavaly, Nico emberei pedig velem abban a három évben, ami a csatlakozásom óta eltelt. A csapat aztán hirtelen látszólagos okok nélkül cserélt” – elevenítette fel a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: