DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vandoorne: A Super Formula nehezebb az F1-nél

A Bahreinben röviden a Formula-1-es versenyzésbe is belekóstoló Stoffel Vandoorne a hétvégén megkezdi szereplését a japán bajnokságban. A belga tesztek során érdekes megfigyelést tett.

Mivel nem tudtak neki ülést biztosítani az F1-ben, a McLaren és a Honda a királykategória küszöbén toporgó Vandoorne-t a japán Super Formula sorozatban helyezte el az idei évre, azzal a céllal, hogy a 24 éves belga ne essen ki a ritmusból és továbbra is edzésben maradjon. A pilóta azonban három héttel ezelőtt mégis váratlan lehetőséget kapott az F1-es debütálásra az őt pártfogoló McLarennél, ahol a sérült Fernando Alonsót kellett helyettesítenie.

CgYZ4AxUsAA1ItT



Vandoorne a hétvégén a suzukai pályán megkezdi a szezont a teljes egészében Japán területén zajló sorozatban, ahol az F1-es beugrása után alaposan megugrott a népszerűsége.

„Elég nagy figyelem szegeződik rám a média és a rajongók részéről. De örömmel látom, hogy mindenki boldog, amiért az én nevem is rajta van a nevezési listán” - nyilatkozta a belga Sporza rádiónak.

Mivel a GP2 tavalyi bajnoka az utóbbi hetekben a Formula-1 és a Super Formula autóját is vezethette, képes összehasonlítást tenni a két sorozat által használt technika között. Elmondása szerint a nemzetközileg is nagy elismerésnek örvendő japán széria versenygépe a legmegterhelőbb, amit valaha vezetett.

„A bajnokság nagyon magas színvonalú, a legkisebb hiba is komoly következményekkel jár. Még mindig próbálok hozzászokni az autóhoz. Az aerodinamika hatása itt sokkal nagyobb a GP2-es, de még az F1-es viszonyokhoz képest is, ennek következtében pedig a versenyek fizikálisan jóval kimerítőbbek” - mutatott rá.

„Úgy érzem, hogy fontos szerepet játszhatok majd az idei bajnokságban, noha nem tűztem ki magam elé konkrét célokat. Mint mindig, egyszerűen csak szeretném a legtöbbet kihozni magamból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: