DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Vettel szerint közelebb lesznek a Mercedeshez

A pénteki edzésnapot követően szakadék tátong a két F1-es élcsapat között, de a pályán megálló Vettel szerint jóval közelebb kerülhetnek – azt a német beismeri, hogy lemaradásban vannak.

Bár a Bahreini Nagydíjat megelőzően Sebastian Vettel és a Mercedes is arra számított, hogy a Ferrari közelebb lesz az Ezüstnyilakhoz, mint Ausztráliában – egy évvel korábban sokkal jobban kedvezett nekik a villanyfényes verseny –, a pénteki napon az olasz csapat ennek nem tette tanújelét: a második szabadedzésen Raikkönen és Vettel az ötödik és hatodik helyen zártak, 1,4 másodpercre az élen végző Nico Rosbergtől.

„A Mercedeshez kell mérni magunkat, nagyon gyorsak voltak a délután és este folyamán, őket kell majd legyőznünk” – értékelt a tréningek után Sebastian Vettel. „Azt hiszem, közelebb lehetünk, érzés alapján az autó rendben van, apróságokon javíthatunk. Nem tudom, mit csinált ma a Mercedes, de keményen fogunk hajtani. Sokan elvégezték ma a házi feladatukat, de nekem nem sikerült mindent a megállás miatt. Kimi sok kört megtett, ezért mégiscsak erősnek lehet nevezni a napot. Még sok feladat vár ránk, de azt hiszem, javíthatunk.”



Az említett megállás a második tréning utolsó negyedórájában történt: Vettel előbb a hajtás elvesztésére panaszkodott, majd egy rádióüzenetből kiderült, a kerékanya lazult meg autóján, emiatt húzódott félre elővigyázatosságból.

„Nem tudjuk 100 %-ra megmondani, mi történt. A negyedik kanyarból kigyorsítva éreztem, hogy elveszítem a hajtást, ezért úgy döntöttem, megállok. Nyilvánvaló, hogy az ember nem akarja veszélyeztetni vagy megrongálni az autót, de mégis kár, mivel pár kört meg akartam még tenni. Megpróbálsz nem kockáztatni: hihetetlenül fontos, hogy megtegyük a szükséges köröket és információt szerezzünk pénteken, de szintén fontos, hogy az autó jó állapotban legyen a hétvége többi részére és a szezonra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: