DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso születési rendellenességéről cikkeznek

Elindultak a találgatások Fernando Alonso állapotát illetően, amibe az F1 korábbi orvosa, Gary Hartstein is beszállt – a McLaren boltjából pedig eltűntek a spanyol rajongói termékei...

A csütörtöki nap bombahíre kétségkívül az volt, hogy Fernando Alonso kénytelen kihagyni a bahreini F1-es hétvégét, miután melbourne-i balesete során elszenvedett sérülései nem tették lehetővé, hogy részt vegyen a szahíri nagydíjon. A hír a spanyol több versenyzőtársát meglepte, így például csapattársát, Jenson Buttont is, de nem ő volt az egyetlen.

alonso_2016_cs



„Tudtam, hogy nem száz százalékos, de nem vártam volna, hogy nem állhat rajthoz a versenyen. Azt hiszem, ez a dolog mindenkit meglepett” – nyilatkozta Carlos Sainz, akihez hasonlóan Esteban Gutierrez sem számított erre: „Vele voltam a baleset után, és örültem, hogy teljesen rendben van az állapota. Aztán hallottam hétfőn, hogy nem száz százalékos, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan felépül.”

Akárcsak a spanyol tavalyi téli tesztbalesetét követően, a találgatások most is elindultak Alonso állapotát illetően. Gary Hartstein, az F1 korábbi orvosa, aki Schumacher és Bianchi balesetével is behatóan foglalkozott, például arra hívta fel a figyelmet, hogy a bordatörések felfedezéséhez nem szükséges CT-vizsgálat, míg a spanyol AS beszámolója szerint Alonso úgynevezett Poland-szindrómában szenved, ami az egyik oldali mellizom kóros alulfejlettségét takarja – bár azt ők is kiemelik, hogy ez nem áll közvetlen kapcsolatban a melbourne-i sérülésekkel.

Azok kedvéért pedig, akik szeretnek mindenhol összefüggéseket és összeesküvéseket felfedezni, megemlítjük, hogy a McLaren hivatalos online rajongói boltjában jelenleg csak Jenson Button 2016-os termékei érhetőek el, Fernando Alonsóé viszont nem...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: