DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szünetre vonul a Ferrari gyászoló műszaki főnöke

James Allison nemrég veszítette el váratlanul feleségét. Az F1-es szakember visszatért családjához, és nem tudni, mikor áll újra munkába a Ferrari maranellói gyárában.

A Ferrari technikai igazgatóját, James Allisont közvetlenül az Ausztrál Nagydíj után sújtotta tragédia: a 48 éves szakember felesége, Rebecca agyhártyagyulladást következtében váratlanul elhunyt, három gyermeket hagyva maga után.



A Ferrari közleményben tudatta, hogy a teljes csapat James Allison mellett áll a nehéz időszakban. A német nyelvű Speed Week lap arról értesült, hogy a szakember hazatért otthonába, Nagy-Britanniába, ahol felesége és gyermekei éltek. Allison munkájából kifolyólag a szigetország és Olaszország között ingázott, ahol a Ferrari maranellói gyárában az ő kezében futottak össze az idei autó, az SF16-H fejlesztési munkái.

„Olaszországból hallottuk, hogy, a Ferrari becsületére legyen mondva, James Allison teljes szabadságot kapott, hogy rendezze életét. Senki sem tudja, mikor fog újra visszatérni a versenypályákra” – állítja a lap újságírója.

Ausztráliával ellentétben tehát Bahreinben biztos nem lesz ott a Ferrari műszaki főnöke – igaz, a csapat struktúrájában bekövetkezett változás miatt idén nem is volt tervbe véve, hogy minden nagydíjra ellátogat, mivel ebben az évben már a Mercedestől átigazolt új mérnök, Jock Clear kezében futnak össze a pálya menti műveletek. A maranellói főhadiszálláson azonban biztosan érződni fog Allison hiánya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: