Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 19. kedd
F1

Vettel Raikkönennel szeretett volna csatázni

Az F1 szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat a harmadik helyen záró német szerint egész hétvégén azonos tempóra voltak képesek csapattársával, ezért sajnálja, hogy idő előtt fel kellett adnia a versenyt.

A szombati kvalifikáción még a második sorba kvalifikálta magát a Ferrari duója, akik azonban valósággal kilőttek a melbourne-i futam startjánál, így az első kört már az első két helyen fejezte be Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen. A német aztán rossz taktikai döntés miatt végül visszacsúszott a harmadik pozícióba, finn kollégája azonban még nála is rosszabbul járt, hiszen a légbeömlő nyílásából kitörő miatt lángok idejekorán feladni kényszerült a viadalt.

Vettel_Raikkönen_Melbourne_Ferrari

Az évadnyitót a kettős győzelmet szerző Mercedesek mögött záró Vettel szerint azonban Raikkönennek jó esélye lett volna, hogy megküzdjön vele az utolsó dobogós helyezésért – a négyszeres világbajnok sajnálja is, hogy nem került sor kettejük párharcára:

„Úgy vélem, csapatként nyilvánvalóan megpróbálunk annyi pontot szerezni, amennyit csak lehetséges” – nyilatkozta Vettel az F1i.com szakoldalnak. „Szerintem az első etap során látható volt, hogy nem volt túl nagy különbség köztem és Kimi között. Úgy gondolom, egész hétvégén közel voltunk egymáshoz, és ideális esetben megküzdhettünk volna ugyanazért a pozícióért a pályán.”

„Semmi problémám Kimivel, jól kijövünk egymással, és általában ő az első srác, akit szeretném, ha jobb eredményt érne el utánam, ezért kár érte, hogy nem láthatta meg a kockás zászlót” – tette hozzá a német, aki valóban köztudottan jó kapcsolatot ápol a 2007-es vb-győztessel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?