Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő
F1

Rosberg: Már világbajnoki üzemmódban vagyok

A Mercedes német versenyzője saját elmondása szerint koncentráltabb, mint valaha: minden erejével arra összpontosít, hogy legyőzze csapattársát, Lewis Hamilton az F1-es vb-címért folyó küzdelemben.

A Mercedes 2014 óta, azaz az új motorformula bevezetése óta dominál a Formula-1-ben, így az elmúlt két esztendőben csak Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek volt reális esélye megszerezni a világbajnoki címet. Az első szezonban a német sokáig brit társa nyomában tudott maradni, tavaly azonban megsemmisítő vereséget szenvedett – igaz, miután Hamilton bebiztosította harmadik titulusát, Rosberg zsinórban három győzelmet szerzett. Míg a címvédő gyakran bulvárszerepléseivel irányítja magára a figyelmet, kollégája a Bild am Sonntagnak nyilatkozva elmondta, hogy igyekszik mindent kizárni az F1-en kívül:

Rosberg_Mercedes_DPPI

„Még hatékonyabb vagyok, mint korábban. Minden energiámat a sportra összpontosítom” – fogalmazott a pilóta. „Azt akarom, hogy egyáltalán semmi ne zavarjon meg. Ezek az apróságok azok, amik számíthatnak a végelszámolásnál. Már teljesen világbajnoki üzemmódban vagyok.”

A Mercedest irányító Niki Lauda is egyetértett abban, hogy Rosberg sokkal alaposabban felkészül, Hamilton mégis legalább annyira erős, mint ő: „Lewis Hollywoodba utazgat divatbemutatókra, a Super Bowlra, de amikor beül az autóba, mégis roppant erős. Nico sokkal inkább odafigyel a műszaki részletekre is” – vélekedett az osztrák ex-versenyző.

Rosbergnek a 2016-os szezon végén lejár a szerződése a címvédő gárdánál, ám a német pilóta ismét elmondta, hogy nem tart attól, hogy távoznia kell – annak ellenére sem, hogy a Mercedes protezsáltja, Pascal Wehrlein idén már bemutatkozhat a száguldó cirkuszban a Manornál: „Biztos vagyok benne, hogy pár évig még a Mercedesnél maradok. Egyszerűen remekül működik a kapcsolatunk. A csapat első napjaitól kezdve itt vagyok. Ugyanakkor Pascal még fiatal: talán egyszer az ő ideje is elérkezik” – mondta a 30 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?