Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

B-autót készíthet a Renault

A régi-új alakulat nem tündökölt az év első F1-es tesztjén Barcelonában, a csapatnál pedig nem zárják ki a lehetőséget, hogy a szezon során az RS16 jelentősen átalakított változatával fognak előállni.

A gyári csapattal visszatérő francia autómárka első tesztje nem alakult túl fényesen, az autót meghibásodások hátráltatták Barcelonában, az első napokon pedig a köridők listájának végén tanyáztak. Miután Kevin Magnussen átvette a volánt, némileg javultak – a dán szerdán és csütörtökön negyedik legjobb körrel zárt –, de nem kizárt, hogy szezon közben egy nagymértékben újratervezett autót mutatnak be, ahogyan a Force India tette 2015-ben.

„Túl későn vettük át a Lotus projektjét, első enstone-i találkozónkon pedig azt jelöltük meg első célként, hogy jelen legyünk ezen a teszten” – nyilatkozott a Renault versenyigazgatója, Frederic Vasseur a francia L’Equipe lapnak. A cég hivatalosan csak decemberben jelentette be visszatérését, és nem jelentett könnyűséget nekik, hogy a Lotus Mercedes-erőforrást használt. „Át kellett alakítanunk a karosszériát a Renault motorjának megfelelően. Ez nem azt jelenti, hogy elejétől a végéig mindent újra kell kezdeni, de nincsen messze tőle.”

„Nincs rövid távú célunk, nem fogjuk mondani, hogy hetedikként vagy nyolcadikként akarjuk befejezni az évet. De a könnyű útra sem akarunk lépni, mondván, hogy ez egy átmeneti év, az irodát fogjuk festegetni, 2017-ben majd találkozunk. Lélektanilag nem tenne jót, hiszen Enstone egy versenycsapat, tartanunk kell magunkat a szellemiséghez, hogy mindig az utolsó századért harcolunk. Be fogunk mutatni egy sikeresebb autót szezon közben? Először is meg kell látnunk, hol leszünk Melbourne-ben, aztán azt, mik lesznek a pontos 2017-es szabályok. De ha 2017-re is váltunk, teljesen elkötelezettnek kell maradnunk 2016 iránt” – utalt a B-autó lehetőségére Vasseur.

Az utolsó két nap folyamán vezető Kevin Magnussen így értékelt a teszt befejeztét követően: „Volt dolgom az utolsó pár nap során, több mint 260 kört tettem meg. Jó érzés ismét F1-es autót vezetni, végigvinni a programot és erős fejlődésen átesni. A versenyszimulációnk jól alakult, kezdek összeszokni a csapattal. Igazi öröm itt vezetni, alig várom, hogy kedden visszaülhessek” – idézi a dánt a Renault sajtóközleménye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?