DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Maldonado: Villámcsapásként ért a menesztés

Az idei F1-es mezőny hiányzója elmondta, néhány óra leforgása alatt veszítette el ülését a Renault-nál. A szponzor kihátrálása indította el a dominót, de nem mond rosszat a PDVSA-ról.

Hónapokon keresztül tényként lehetett tekinteni, hogy a Formula-1 mezőnyébe 2016-ban visszatérő Renault egyik gyári versenyzője a venezuelai Pastor Maldonado lesz. Januárban azonban felreppentek hírek, melyek szerint a francia alakulat lecseréli őt a fiatal Kevin Magnussenre. A csapat párizsi prezentációján már a dán versenyzőt mutatták be mint a Renault pilótáját. Maldonado elmondása alapján a kocka alig néhány óra alatt fordult.

„A helyzet szélsőségesen megváltozott pár óra leforgása során, én pedig szponzor nélkül találtam magam. Minden ebből következett. Nem vagyok se dühös, se negatív, de boldogságot biztosan nem érzek. Derült égből villámcsapás volt” – nyilatkozott az Autosprint lapnak Maldonado, akinek támogatója, a PDVSA a korábbi években a becslések szerint 50 millió dollárral pénzelte a pilóta pályafutását.



„Nem akarok részletekbe menni. Ezek érzékeny pontok, amelyek még tisztázásra várnak. Ebben a pillanatban azon dolgozom, hogy alternatívát találjak, és folytathassam a versenyzést. A PDVSA mindig is kiváló munkát végzett. Más versenyzőket is támogattak, mint EJ Viso (IndyCar) vagy Samin Gomez (GP3), és egyéb sportokat szintén. Biztos vagyok benne, hogy ezt folytatni fogják” – beszélt ellenséges hangnem nélkül a kihátráló szponzorról.

Maldonado öt szezonon át tartó pályafutásának csúcspontja kérdés nélkül a 2012-es Spanyol Nagydíj volt, amelyet Fernando Alonso ellenében nyert meg. „Életem nagy lehetősége volt, és ez az F1 történetének egyik legnagyobb meglepetése. De nem számomra, mert megérdemeltem az örömmámort. Az ezt követő parti a Williamsnél óriási volt, igazán felejthetetlen. Aki azt gondolja, hogy az a csapat hűvös, nagyot téved” – zárt a venezuelai, aki 2017-ben visszatérne a mezőnybe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: