DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Idő előtt ért véget a mai vizes F1-teszt

A hivatalos program szerint hétfőn 9-től 17 óráig tartott volna a Pirelli esőgumitesztje, ám végül a tervezettnél egy órával hamarabb elkezdhetett felszáradni a mesterségesen nedvesen tartott pálya.

Az eredetileg tervezett 17 óra helyett egy bő órával hamarabb véget ért a Paul Ricard-i esőgumiteszt első napja, miután a csapatok teljesítették a gumiszállító által erre a napra előírt programot – pontosabban a háromból kettő istálló így tett...

A Pirelli által célul kitűzött tíz darab tíz körös etapnak ugyanis csak a Ferrari és a Red Bull felelt meg, a McLaren csupán 87 körig jutott. Utóbbiak versenyzője, Stoffel Vandoorne számára úgy ért véget a mai tesztnap, mint az előző szezonban oly sokszor a McLaren pilótáinak: a pályán leálló autóval. A wokingiak a helyszínen megerősítették, hogy technikai problémák miatt kellett letakarva visszaszállítani a bokszba a belga versenyző autóját.

Az F1 kizárólagos gumigyártója a kétnapos Paul Ricard-i teszten kizárólag esőgumikat próbál ki, azaz intermediate abroncsok sem kerülnek fel az autókra. A többek közt az aquaplaning kivédésére szolgáló ellenőrzések során különböző prototípusokat vetnek össze a 2015-ben használt kék oldalfalú Cinturatókkal – ezt a munkát folytatják kedd reggel is.

A Pirelli képviselője a sajtószobában elárulta, hogy jelenleg keresik a lehetőségeket további hasonló tesztekre, melyeket a szezon közben kívánnak megtartani, ám a zsúfolt versenynaptár egyáltalán nem könnyíti meg a dolgukat.

Köridők és megtett körök száma: 1. Daniel Ricciardo, 1:08.713 (99 kör), 2. Stoffel Vandoorne, 1:09.131 (87 kör), 3. Kimi Raikkönen, 1:09.637 (99 kör).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: