Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Idén is új néven szerepel a Manor

Noha mindössze a hetedik szezonjára készül az F1-ben a Manor istállója, a banbury-i székhelyű csapat idén is más névvel versenyez majd, mint tette azt a legutóbbi idényben.

Tavaly Manor Marussia néven szerepelt a száguldó cirkuszban a mezőny legkisebb költségvetéssel és a leggyengébb autóval dolgozó csapata, miután egy éve éppen megmenekült a felszámolástól és végül a 2014-es autójával be tudott nevezni a világbajnokságra.

manorracinglogo

Csütörtökön az istálló vezetői bejelentették, a 2016-os évben – ismét – teljes arculatváltáson esik át a csapat, és idén Manor Racing néven szerepel majd – a twitteren bemutatott új logón (jobbra - a szerk.) túl, további részleteket február 22-ig ígértek.

Ami már bizonyos, hogy a gárda ott lesz az első tesztnapon Barcelonában, ráadásul az idei autójával, miután a 2016-os gép egy hete átment az FIA kötelező töréstesztjén.

A Manor 2010-ben lépett be a Formula-1 világába, és újonc szezonjában Virgin Racing néven szerepelt, egy év múlva pedig már Marussia Virgin Racing volt a gárda hivatalos neve.  Richard Branson cégének távozása után, 2012-ben érkezett az újabb arculatváltás, és az újabb név: Marussia F1 Team.

Ezt követően már azt hihettük, kitör az állandóság a csapatnál, hiszen három idényen át nem változott a csapat neve. A 2014-es év végén aztán a megszűnés is egészen közel került a társulathoz, mígnem a Manor belépésének köszönhetően sikerült megmenteni a brigádot, ám ez hozta az újabb nevet: Manor Marussia F1 Team.

Manor_18645_LoRes

Így jutott el tehát a kiscsapat a Virgin Racingtől a Manor Racingig, miközben hét éves fennállása során egyetlen alkalommal, a tragikus sorsú Jules Bianchi révén 2014-ben, Monacóban sikerült pontot szereznie.

A jelenleg Manor Racingként fungáló csapat egyébként az egyedüli a mezőnyből, amelyik még nem jelentette be versenyzőit az előttünk álló szezonra. A pletykák szerint Pascal Wehrlein, mellett a tavaly az istálló színeiben versenyző páros Will Stevens és Alex Rossi a legesélyesebb, de a szezont a Manorral kezdő Roberto Merhi is szeretné magát a lehetséges jelöltek közé sorolni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?