DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel a Ferrari pályáján tesztelt

Különös jelenségre figyeltek fel ma Maranellóban: F1-es motor dörrent fel, a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel pályára vitte a csapat 2014-es autóját.

A motorsport.com lap számolt be elsőként arról, hogy a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel Fioranóban, a Ferrari olaszországi tesztpályáján vezetett egy Formula-1-es autót, miután a csapat szélcsatornájában töltött egy napot. A pilóta nem a legújabb vagy a tavalyi, hanem a 2014-es autót vezette.



Mivel a szabályok nem engedélyezik a csapatoknak, hogy bármilyen 2016-os alkatrészt kipróbáljanak, kérdéses, milyen céllal hajtott pályára ma Vettel az F14-T-vel. Elképzelhető, hogy az elkövetkező szezonra való felkészülés része volt a rövid körözés, ahogyan az is, hogy szponzori okokat, például reklámforgatást szolgált. Az előszezon első hivatalos tesztjére csak februárban kerül sor, jövő héten zajlik azonban a Pirelli gumitesztje három csapat – köztük a Ferrari – részvételével.

A motorsport.com úgy tudja, a Ferrari a szabályoknak megfelelően előre értesítette a Nemzetközi Automobil Szövetséget, az FIA-t terveiről, amely engedélyt adott a 2014-es modell pályára lépésére.

Az eseményről azóta napvilágot látott egy videó és néhány fotó is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: