DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg: Szeretnék végre dobogóra állni!

A hosszú évek óta az F1 örök reménységének tartott német pilóta célja, hogy a 2016-os szezonban végre feljusson a pódiumra, valamint szeretné, ha eddigi legjobb évét teljesítené a száguldó cirkuszban.

Nico Hülkenberg 2010-ben mutatkozott be a Formula-1-ben a Williamsnél, azóta pedig vezetett a Saubernél és a Force Indiánál is. A tehetségét soha senki nem kérdőjelezte meg – sőt, rendre a mezőny egyik örök ígéreteként emlegetik, aki azonban egyelőre nem kapott lehetőséget egyetlen nagycsapatnál sem –, ugyanakkor a közel száz futamon, amin eddig rajthoz állt, egyszer sem sikerült a legjobb három közé kerülnie: legjobb eredménye két negyedik helyezés a 2012-es spái és az egy évvel későbbi koreai versenyekről. A német pilóta ráadásul 2015-ben csapattársától, Sergio Pereztől is kikapott, aki az elmúlt két évad során egyaránt szerzett egy-egy dobogós helyezést a Force India számára.

Hülkenberg_USA_DPPI



A 28 éves versenyző, aki nemrég úgy nyilatkozott, hogy nem zavarja, hogy egyelőre nem igazolta le őt egy nagycsapat, bízik benne, hogy a tavalyi csalódást keltő eredmények után idén javítani tud majd, s azt is elárulta, mi szükséges ehhez:

„Egyes tényezők mindig is kívül fognak esni az irányításunkon” – idézi a Force India versenyzőjének szavait a GPUpdate.net szakoldal. „De folyamatosan tanulnod kell a hibákból – különösen a sajátjaidból. Így tudsz jobbá válni, és ez az, ami igazán számít.”

Amikor arról kérdezték, milyen célokkal vág neki a bő két hónap múlva rajtoló 2016-os idénynek, így válaszolt a német pilóta: „Szeretném a legjobb szezonomat futni a Formula-1-ben, a pontok és az év végi helyezésem tekintetében egyaránt. És szeretnék felállni a dobogóra: remélhetőleg végre sikerül! Ezért csak azt fogom tenni, amihez a legjobban értek: gyorsan vezetni és élvezni azt, amit imádok csinálni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: