Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hülkenberg örül a rövidebb tesztidőszaknak

Amíg tavaly 12 napon keresztül tesztelhettek a szezon előtt az F1-es csapatok, addig idén csak 8 napjuk lesz erre. A Force India német pilótája szerint ez még akár csapatának előnyére is válhat.

Elsőre azt gondolnánk, hogy nem lesz olyan versenyző, aki örülne a rövidebb tesztelési időszaknak, hiszen így kevesebb dolgot tudnak kipróbálni a csapatok. A Force India német pilótája Nico Hülkenberg azonban cseppet sem volt levert a tavalyinál kevesebb rendelkezésre álló idő miatt.

„A kevesebb tesztelés talán jobb lehetőségeket jelenthet majd számunkra a szezon első versenyein, ha jobban fel tudunk készülni, mint a többiek és meg tudjuk tartani az idény végén mutatott lendületünket. Mindenkinek nyolc napja lesz, a lehető legtöbb munkát el kell végeznünk ez idő alatt” – fogalmazott Hülkenberg.

A Force India tavaly csak az utolsó két tesztnapon vett részt, és csak a Brit Nagydíjon vetette be a VMJ-08-as B-verzióját. A pocsék tél ellenére Ausztráliában dupla pontszerzéssel nyitott a rövid ideig a megszűnés szélén álló gárda, ám utána hosszú ideig, mintha elvágták volna.

 jm1505ju291

Hülkenberg (jobbra) bízik a lendületben

Az új autó hadba állítását követően nagy lendületbe került a csapat és végül történelme legjobb eredményét elérve az 5. lett a konstruktőri világbajnokságon. Pont ez az a lendület, aminek a megőrzésében bízik Hülkenberg, és ami a kevesebb teszt miatt a csapat malmára hajthatja a vizet az évnyitó versenyen.

„Mindig nehéz megítélni, hogy az elvégzett munka mennyire lesz elegendő az első futamon. Abból amit látok, hogy mit csinál a csapat és hogy mit fejleszt, azt hiszem jó eredményeket érhetünk el. Talán még jobbakat, mint azt 2015-ben tettük” – nézett a jövőbe sejtelmesen a német.

Aztán, hogy az utolsó gondolatával Hülkenberg csak az idénynyitóra gondolt, vagy az egész szezonra, azt mindenki döntse el maga…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?